ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Άγνωστος Στρατιώτης, ο Αδωνις κι ο Δένδιας, η οργή της Μαρέβας, τα ραντεβού του Greg, πώς ο Κουτσούμπας «γλεντάει» τον Αλέξη και οι αποκαλύψεις του Πατέλη
ανουάριοΔιεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε πως η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «σε κάθε περίπτωση» τον Ιανουάριο και πως μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση μεταξύ της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνου, όπου κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι τόσο η κατάσταση στη Λιβύη όσο και το μεταναστευτικό.
Ξεκίνησε η συνάντηση Σάρατζ – Χάφταρ για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ξεκίνησε η συνάντηση στη Μόσχα, υπό την προεδρία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Ρώσου ομόλογού του Σεργκέι Λαβρόφ, για την επίσημη υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του Φάγεζ αλ Σάρατζ και του αντίπαλού του, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.
Στην συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σόγουγκ.
Ο οικοδεσπότης υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόγουγκ θα αναφερθούν στις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία, μαζί με τους Τούρκους ομόλογούς τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου για το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάρωβα, ενώ η ίδια επιβεβαίωσε τον ερχομό των Σάρατζ και Χάφταρ στη Μόσχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;