• Πολιτική

    «Βεντέτα» Μπογδάνου-ΚΚΕ για τον «καρατέκα» διαδηλωτή που επιτέθηκε σε αστυνομικό

    • NewsRoom
    Είπε- ξείπε ο Κυρανάκης για τη διαγραφή Μπογδάνου - Τώρα δεν θέλει εξηγήσεις


    «Βεντέτα» άνοιξε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του ΚΚΕ με αφορμή την φωτογραφία με τον διαδηλωτή του Κομμουνιστικού Κόμματος ο οποίος επιτέθηκε πισώπλατα με κλωτσιά κατά αστυνομικού των ΜΑΤ, στα επεισόδια του Σαββάτου στο άγαλμα του Τρούμαν.

    Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ το Σάββατο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Σύντομα έγινε γνωστό το όνομα του διαδηλωτή που απεικονίζεται να επιτίθεται στον αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στη Θήβα.

    Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Twitter το όνομα και την ιδιότητα του διαδηλωτή-«καρατέκα» (όπως σκωπτικά χαρακτηρίστηκε από τους χρήστες των social media). Όπως ανέφερε ο διαδηλωτής είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες τοπικές εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

    Η αποκάλυψη του Κ. Μπογδάνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο έσπευσε να κατηγορήσει τον βουλευτή (και τον σταθμό ΣΚΑΪ) ως «δοσίλογους». Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατήγγειλε την  «πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις».

    «Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας, με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο, πρόσωπα και παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;»

    «Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Ωστόσο, στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.. ξέχασε να αναφέρει έστω και την παραμικρή λέξη που να υποδήλωνε την καταδίκη των πράξεων βίας των διαδηλωτών του. Η… παράληψη αυτή έδωσε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο την ευκαιρία για… αντεπίθεση.

    Στη νέα του αντίδραση ο κ. Μπογδάνος επιμένει και προκαλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα να δηλώσει αν διαψεύδει το ότι ο διαδηλωτής είναι μέλος του κόμματός του αλλά και να ξεκαθαρίσει αν καταδικάζει ή επικροτεί την πράξη του κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νέα αντίδραση από το ΚΚΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ