• Πολιτική

    Βελόπουλος: Θα κάνουμε εποικοδομητική, εθνική και λαϊκή αντιπολίτευση

    • NewsRoom
    Κυριάκος Βελόπουλος

    Κυριάκος Βελόπουλος


    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έκανε δηλώσεις αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

    Ο κ. Βελόπουλος σχολίασε αρχικά την είσοδο του κόμματος Σπαρτιάτες στην ελληνική Βουλή., αλλά και για το ποσοστό που πήρε η Ελληνική Λύση.

    «Θα δώσω ένα παράδειγμα και δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιοι θα ενοχληθούν. Προέδρος κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου και στην κρατική τηλεόραση στην προεκλογική περίοδο δεν εμφανίστηκε ούτε μία φορά. Αυτό τα λέει όλα. Ξέραμε ότι είναι δύσκολος ο αγώνας και ο Γολγοθάς, ξέραμε ότι θα έχουμε σταύρωση, το περάσαμε όλο αυτό, ήρθε η ανάσταση και συνεχίζουμε, θα συνεχίσουμε τον ίδιο αγώνα. Προσπαθούμε να είμαστε εποικοδομητική, εθνική και λαϊκή αντιπολίτευση, αυτό θα κάνουμε, παρά την προσπάθεια κάποιων να μας «πετάξουν» έξω από τη Βουλή, αλλά είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», είπε αρχικά.

    «Θα το ξαναπώ για ακόμη μία φορά. Για εμάς είναι σημαντικό ότι για 4η συνεχόμενη φορά μπαίνουμε στη Βουλή, εμφανιζόμαστε σε εκλογική αναμέτρηση, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, την 3η χρονιά έφευγαν από τη Βουλή. Όχι τέταρτη, και σαρακοστή θα μείνουμε ακόμα και πεντηκοστή θα μείνουμε στη Βουλή εάν πραγματικά συνεχίσουμε στην ίδια καλή διάθεσή να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα και για τους Έλληνες και θα το κάνουμε έτσι και αλλιώς», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

    Για το εάν τον ικανοποιούν τα ποσοστά των εκλογών, ο ίδιος είπε: «Από τη φύση μου είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος άνθρωπος, με τον πόλεμο που μας έγινε, αυξήσαμε πάλι τα ποσοστά μας αν το δείτε. Είμαστε πάρα πολύ καλά, από ό,τι περίμεναν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου».

    Ποιος «πολεμάει» την Ελληνική ζΛύση;

    Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, «Όταν κάποιο κόμμα της ελληνικής Βουλής δεν εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση, στα ιδιωτικά κανάλια το καταλαβαίνω, και θα το πω δημοσίως, να είναι καλά το MEGA που μας παρουσίασε, ο ΑΝΤ1, εμφανιστήκαμε σε αυτά τα δύο κανάλια 2-3 φορές και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε την υποχρέωση που έχουν τα κανάλια να εμφανίσουν τα κόμματα. Λέω για τον πρόεδρο του κόμματος που δεν εμφανίστηκε στην δημόσια τηλεόραση, όσο για τους βουλευτές, ήταν εξαφανισμένοι οι περισσότεροι, να είμαστε αντικειμενικοί».

    Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός που είναι και κυρίαρχος, εγώ δεν θα κάνω αυτοί που κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βγαίνουν από χθες και βρίζουν τους Έλληνες που ψήφισαν ό,τι ψήφισαν – μπορεί να διαφωνώ και εγώ αλλά δεν θα κάτσω να βρίσω κανέναν. Ο λαός είναι κυρίαρχος. Αποφάσισε να είναι 8,9, 10, 11 κόμματα. Αυτό που αποφάσισε, και δεν το είπε κανένας, είναι ότι με τη μισή μονάδα που πήρε η ΝΔ, που δεν ξέρω από πού την πήρε, είναι αυτοδύναμη. Αν είχε 39,99% θα ήγαν 148 οι βουλευτές της, αυτό κάτι λέει. Οι δήθεν αυτοδύναμοι. Εμείς είμαστε Μακεδόνες».

    Για το «κάλεσμα» του ελληνικού λαού στους «Σπαρτιάτες», σχολίασε: «Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον ελληνικό λαό. Από εδώ και πέρα αποφασίζει ο ελληνικός λαός για όλα. Είτε μας αρέσει κάτι είτε δεν μας αρέσει, και αναφέρομαι στους πολίτες, όταν οι υπόλοιποι συμπολίτες ψήφισαν, δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή 



    ΣΧΟΛΙΑ