• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση – Βασίλης Κικίλιας: Ο πρώην Υπουργός Υγείας ήταν «ναι, μεν, αλλά»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κικίλιας: Πρωτοβουλίες για fast truck επενδύσεις στον τουρισμό

    Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας


    Ο Βασίλης Κικίλιας είναι πλέον ο νέος Υπουργός Τουρισμού.

    Ο πρώην Υπουργός Υγείας θα μείνει στην ιστορία ως ο Υπουργός της επιδημίας COVID-19 και σε γενικές γραμμές ήταν αποτελεσματικός. Έκανε, βέβαια, και λάθη.

    Ας δούμε κάποια σημεία, που δίνουν το στίγμα της πορείας του σε αυτό το δύσκολο Υπουργείο.

    Πρώτον: Ήταν ακούραστος. Εργαζόταν ατέλειωτες ώρες και πάρα πολλά βράδια τον έβρισκαν στο πόστο του στην Αριστοτέλους. Οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για άτομο με πειθαρχία και πείσμα, να φέρνει σε πέρας αυτά που πρέπει.

    Δεύτερον: Πήγαινε πολύ συχνά στα νοσοκομεία – με και χωρίς τηλεοπτικές κάμερες – για να δει από κοντά την κατάσταση. Μιλούσε με ασθενείς και με τους οικείους τους, εμψύχωνε ιατρούς και νοσηλευτές.

    Τρίτον: Ήταν ανθρώπινος. Τον είδαμε να συγκινείται σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν μιλούσε για την τιτάνια προσπάθεια των υγειονομικών στα νοσοκομεία. Τον είδαμε να κάθεται στο ύψος των παιδιών σε καταυλισμούς Ρομά και να μιλά μαζί τους με γνήσιο ενδιαφέρον. Τον είδαμε και ως νέο, περήφανο μπαμπά του μικρού Παναγιώτη-Αντώνη. Νιώσαμε την αγωνία του για το διασωληνωμένο βρέφος με κορονοϊό.

    Τέταρτον: Ανέδειξε την Ψυχική Υγεία, που ήταν εν πολλοίς στα αζήτητα.

    Πέμπτον: Υπέγραψε Μνημόνιο Χορηγίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και σε αυτό το πλαίσιο άλλαξαν τα κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις ήταν τρύπια, με σκόρους.

    Έκτον: Έκανε διαγωνισμό με φοιτητές Πανεπιστημίων, για την υποβολή προτάσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στόχος η αναβάθμιση των νοσοκομείων και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

    Έβδομον: Εμπιστεύθηκε τους επιστήμονες στο θέμα της επιδημίας και αυτό ανέδειξε τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης στην παρούσα υγειονομική κρίση.

    Όγδοον: Επικοινωνιακά δεν ήταν όσο «στιβαρός» θα θέλαμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Δεν είχαμε, για παράδειγμα, ενημέρωση και λεπτομέρειες για τα νομοσχέδια του Υπουργείου. Η επικοινωνία για βασικά θέματα δεν «έρεε».

    Ένατον: Οι δηλώσεις του ότι «τρέχουν» οι εμβολιασμοί διαψεύστηκαν κάποια στιγμή από τους επιστήμονες δημόσια (βλ. Βάνα Παπαευαγγέλου). Αξέχαστη η δήλωσή του ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σκληρό lockdown, τασσόμενος ευθέως υπέρ της αναθεώρησης της απόφασης που είχε ληφθεί για περιορισμό της κυκλοφορίας και πιάνοντας εξαπίνης το Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός τον είχε «αδειάσει» και οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο κ. Κικίλιας έχει προσωπική ατζέντα.

    Εκτός κυβέρνησης Χρυσοχοΐδης, Θεοχάρης, Ζαββός – Η έκπληξη Αποστολάκη και η επιστροφή Θεοδωρικάκου



    ΣΧΟΛΙΑ