ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο 40 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς τόνισε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι το νέο δόγμα με την χρησιμοποίηση των drones, μπροστά σε τέτοιες συνθήκες που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
45 περιοχές εκκενώθηκαν και διασώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωσή του για την πορεία των επιχειρήσεων.
Πρόσθεσε ότι πάρα την ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση, οι ακραίες συνθήκες κατέστησαν το πρόβλημα ανυπέρβλητο.
Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης γίνονταν σε περιοχές δύσβατες με διάσπαρτα σπίτια και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
«Μιλάμε για επικίνδυνο σκηνικό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Αναφερόμενος στους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τόνισε πως παρά το φόβο, το θυμό και τη βαθιά τους λύπη, γνωρίζουν ότι οι πυροσβέστες ο στρατός ήταν εκεί και πάλεψαν υπεράνθρωπα να μη συμβούν τα χειρότερα.
«Φωτιά» στην κυβέρνηση φέρνει η επόμενη ημέρα – «Θα πέσουν κεφάλια» – Τι βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου
Ζελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H πρόταση βόμβα Σαμαρά στον Κ.Μ., το… dabate στο Πεντάγωνο, ο Greg και ο «γαλάζιος» γάμος και ο καβγάς για ένα SMS
- Jumbo: Ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης και νέα τιμή – στόχο στα 34,07 ευρώ ανά μετοχή
- Αποκάλυψη: Ελληνικό Fund «σηκώνει» 250 εκατ. δολ. για αθλητικές business – Τι συμβαίνει με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
- Χρέη πτωχευμένης εταιρείας: Πότε απαλλάσσεται ο CEO και πώς να εξασφαλίσει ότι δεν θα ευθύνεται