• Πολιτική

    Βαρουφάκης: Θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας κατά της ολιγαρχίας

    • NewsRoom

    Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης


    Ψήφο δυσπιστίας κατά της ολιγαρχίας θα δώσει το ΜέΡΑ25, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

    Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως αναδείχθηκε το «μεγάλο ψέμα» ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει, ενώ διερωτήθηκε «πώς να λειτουργήσει το επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες είναι στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τούς καθοδηγεί από το παρασκήνιο;».

    Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ξεπουλά τα πάντα «όχι σε επιχειρηματίες αλλά σε εισοδηματίες», υποστηριζοντας πως η προτεραιότητα των ιδιωτών δεν είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας.

    Υποστήριξε δε πως για τον ιδιώτη που εμπορεύεται τον δρόμο, ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος, ενώ έκανε λόγο για «εσκεμμένη αποτυχία». Ανέφερε δε πως η συγγνώμη του πρωθυπουργού στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν ήταν «κάλπικη», καθώς όπως υποστήριξε πίσω από το χάος κρύβεται η εύνοια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

    Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ευθέως αν θα επιστρέψει την Αττική Οδό στο Δημόσιο το 2024, αν θα καταργήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» κόντρα στα funds, αν θα μειώσει τον ανώτατο ΦΠΑ από το 24% στο 15%, καταργώντας παράλληλα όλες τις προπληρωμές φόρων.

    «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, σήμερα, χθες, αύριο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγοντας επανέλαβε ότι «οι κύριοι που κινούν νήματα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι καν επιχειρηματίες, εισοδηματίες είναι».

    Διαβάστε επίσης

    Βελόπουλος: Πολιτικαντισμοί με στημένες κόντρες και στημένα επιχειρήματα

    Ανδρέας Λοβέρδος: Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας

    Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες δυνάμεις έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, τους οφείλεται ένα ευχαριστώ



    ΣΧΟΛΙΑ