• Πολιτική

    Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες δυνάμεις έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, τους οφείλεται ένα ευχαριστώ

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος


    Οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και “τους οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους” στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν τη δουλειά τους όπως πάντα, με αίσθηση καθήκοντος και αποτελεσματικότητα, ήταν σε ετοιμότητα βάσει των συμφωνηθέντων στα σχέδια, κινητοποιήθηκαν όταν τους δόθηκε η σχετική οδηγία και εντολή, εξετέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε, ακόμα και εάν αυτή δεν περιλαμβάνεται στα γνωστά σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως ο “Δευκαλίων”, είπε ο κ. Παπαγιωτόπουλος, εξηγώντας ότι – για παράδειγμα – δεν υπάρχει καμία εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράττουν απεγκλωβισμούς, αλλά όταν τους ζητήθηκε, το έκαναν και αυτό.

    Αναφερόμενος στη “μεγάλη εικόνα”, είπε ότι ο κόσμος αλλάζει δραματικά και ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια, οι δυνητικές απειλές έγιναν οξύτατες κρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Ως παραδείγματα έφερε τις κρίσεις της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική κρίση αλλά και τη μεγάλη γεωπολιτική κρίση, δηλαδή, την “αυξανόμενη αστάθεια και ρευστότητα από εντεινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και περιφερειακών δυνάμεων, με αναθεωρητικές ατζέντες, όπως η γείτονα, με διεθνείς δρώντες που επιχειρούν να αλλάξουν το στάτους κβο της περιοχής, με ασύμμετρες απειλές, που εκδηλώνονται ως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και στα εθνικά σύνορα χωρών, όπως η δική μας”.

    Ειδικότερα για τις συνθήκες της πρόσφατης κακοκαιρίας είπε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει χιόνι, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι, για μάλλον πρώτη φορά, πέφτει τόσο πολύ χιόνι, τόσο γρήγορα, μέρα μεσημέρι, με ανάγκη διαχείρισης του φαινομένου από ένα κράτος που έχει παθογένειες. (Το κράτος) επέδειξε λάθη στον τρόπο διαχείρισης, αλλά η ένταση της φύσης των φαινομένων, νομίζω ότι θα δοκίμαζαν και το πιο οργανωμένο κράτος, επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το μόνο που λέει είναι “να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη”, για να έρθει και “να καθαρίσει η αξιωματική αντιπολίτευση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ “έπαιξε το χαρτί του εθνικού σωτήρα στο πρόσφατο παρελθόν, και ο κόσμος το θυμάται και δεν ελπίζει στην επισπεύδουσα παράταξη”, είπε ο υπουργός ‘Αμυνας. Όταν διαχειριζόσασταν εσείς κρίσεις, και πολλά θύματα είχαμε, και καμία συγγνώμη, ούτε καν παραδοχή λάθους, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα έδρανα της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Για το εάν η συγνώμη του πρωθυπουργού αποτελεί “πανάκεια” είπε: Όχι. Δεν είναι ούτε δικαιολογία ούτε υπεκφυγή, και πρώτος από όλους το ξέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι όμως κάτι. Και η πρωτόγνωρη παρέμβασή του, ώστε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες, είναι αυτό που αποκαλούμε “έμπρακτη συγνώμη, που έφερε αποτέλεσμα. Και σίγουρα, αποτελεί πράξη ανάληψης, και όχι αποποίηση ευθύνης” υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Ουδείς δικαιούται να έχει αυταπάτες ως προς τη θέληση της Ελλάδας να υπερασπισθεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

    Πλεύρης: Αυτή η κυβέρνηση αγαπάει την ευθύνη και δεν κρύβεται πίσω της

    Ξανθός: Εκλογές για λόγους… Δημόσιας Υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ