• Πολιτική

    Βαρουφάκης: Ο Τζορτζ Σόρος τηλεφώνησε στον Τσίπρα το 2015 για να με διώξει

    • NewsRoom
    Γιάνης Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Στην αποκάλυψη πως ο Τζορτζ Σόρος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2015, να διώξει τον Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως η σχέση του με τον Τζορτζ Σόρος «περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα», ενώ δήλωσε πως ο Πάνος Καμμένος, τον οποίο αποκάλεσε «νεοφασιστοειδές», χρησιμοποιεί το όνομα του επιχειρηματία για να πλήξει την υπόληψη και την τιμή του. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πάντως πως ο μεγιστάνας “έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα”.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τον κ. Καμμένο μεταξύ της «νέας φουρνιάς» των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών της Ευρώπης, τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες του κατά τη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το κόστος που είχε για τη χώρα η περίοδος εκείνη, αλλά και για το αίτημα της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ότι θα επιθυμούσε όχι μόνο Εξεταστική αλλά και στρατοδικείο «αν τολμούν».

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε τέλος ότι θα κατέβει στις εθνικές εκλογές με το Μέρα 25.



    ΣΧΟΛΙΑ