• Πολιτική

    Βαρουφάκης: Δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο τον Αύγουστο, μπαίνουμε στη χειρότερη περίοδο


    Με απαισιοδοξία μίλησε για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο ο πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως τον Αύγουστο δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο, απλά τελειώνουν τα δάνεια και από εκεί και πέρα μπαίνουμε στη χειρότερη μνημονιακή περίοδο.

    Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) και πρώην υπουργός Οικονομικών, μίλησε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέροντας: «Στην Ιταλία βλέπουμε την πλήρη κατάρρευση των κέντρων σε πολιτικό επίπεδο. Έχουμε μια ισχυρή ιταλική οικονομία, δεν είναι Ελλάδα, θα έπρεπε να πετάει αυτή την περίοδο, όμως βρίσκεται σε μια δίνη. Η ιταλική οικονομία δεν είναι βιώσιμη εντός της Ευρωζώνης, όπως διοικείται σήμερα και το αποτέλεσμα είναι αυτή η κρίση».

    «Έχουμε μια πολιτική κρίση που θυμίζει μια μεταμοντέρνα περίπτωση στις αρχές της δεκαετίας του ’30» συμπλήρωσε.

    «Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό, έχουμε μία κυβέρνηση που περνάει μέτρα από την Βουλή, με βουλευτές που ψηφίζουν θετικά σε μέτρα που διαφωνούν και έχουμε μια αντιπολίτευση, που ψηφίζει αρνητικά στα μέτρα που υπόσχεται να εφαρμόσει αν εκλεγεί. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο τον Αύγουστο, απλά τελειώνουν τα δάνεια. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε στη χειρότερη μνημονιακή περίοδο, μπορεί να την ονομάσουμε κάτι άλλο, μέχρι το 2060 των αποπληρωμών που δεν θα γίνονται με δανεικά, γιατί τα δανεικά τελείωσαν, θα γίνονται από τη σάρκα και το αίμα του ιδιωτικού τομέα» τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Οριστικά παρελθόν τα μνημόνια από τον Αύγουστο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JP Morgan: Οι εκτιμήσεις για τις ελληνικές μετοχές μετά την έξοδο από τα μνημόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γραφείο Προϋπολογισμού: Προβληματισμός για τα χρέη 130 δισ. των νοικοκυριών, ασαφής η μεταμνημονιακή περίοδος



    ΣΧΟΛΙΑ