• Πολιτική

    Βαρύ πένθος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

    • NewsRoom

    Η Φώφη Γεννηματά έφυγε νικημένη από τον καρκίνο


    Βαρύ πένθος στον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, της μοναδικής γυναίκας αρχηγού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

    Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από την ζωή στις 12:04 το μεσημέρι, στον Ευαγγελισμό, νικημένη από τον καρκίνο.

    Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

    «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

    «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Παύλος Γερουλάνος.

    «Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» αναφέρει για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

    «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

    Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά δήλωσε μέσω ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

    Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα  αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι».

    Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την Φώφη Γεννηματά:

    «Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του  ο πρώην πρωθυπουργός.

    Το συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Δένδια για την Φώφη Γεννηματά:

    Νίκος Ανδρουλάκης για τη Φώφη Γεννηματά: Μια γενναία πολιτικός με καθαρές και έντιμες θέσεις

    Ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

    Κάρολος Παπούλιας: «Αβάσταχτη οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά»

    Ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας πως «αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο».

    «Ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας.

    Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους.

    Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο.

    Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.

    ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ».



    ΣΧΟΛΙΑ