• Πολιτική

  Βαγγέλης Μαρινάκης: Μου έστειλαν στο γραφείο μου τον Καλογρίτσα να ζητήσει 20 εκατ. ευρώ

  • NewsRoom


  Για την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, την πολιτική, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τον Ολυμπιακό και τις δικαστικές υποθέσεις που τον απασχολούν μίλησε ο  εφοπλιστής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

  Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως στις προηγούμενες εκλογές του 2015 ψήφισε «Ποτάμι», ενώ στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως ανέφερε πίστευε πως έπρεπε να δώσουν σε νέα πρόσωπα την ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα. Παράλληλα ανέφερε πως πράγματι στήριξε την Ρένα Δούρου, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την τότε επιλογή του. «Έπεσα έξω που στήριξα την Δούρου», ανέφερε.

  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε στην θέση που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει από την κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο.  «Δεν είχα την οικειότητα να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να διώξει έναν υπουργό του» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως ποτέ δεν υπολόγιζε ότι ο Καμμένος μπορεί να του κάνει ζημιά. «Είναι υπερβολικό να χαρίσω 23 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση για τον Καμμένο», ανέφερε.

  «Η λογική όποιος δεν είναι μαζί μας, τον τελειώνουμε επικρατεί στη μαφία», ανέφερε επίσης για την κυβέρνηση.

  O κ. Μαρινάκης απάντησε για την κριτική της κυβέρνησης που τον θέλει να είναι… κουμπάρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  «Με τον Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις. Δεν είναι φίλος μου», ανέφερε.  «Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο (Κουβέλο), τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή. Δεν έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι για να αισθανόμαστε άσχημα να είναι φίλοι μας. Προς Θεού».

  «Εγώ ξέρετε κύριε Σρόιτερ δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου, ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα και θα σας πω το εξής, την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου. Ο οποίος είχε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχα την τιμή μπορώ να πω πάρα πολλές φορές να κάτσω μαζί τους, να ακούσω διάφορες συζητήσεις και μπορώ να σας πω ότι είχα μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε επαληθευτεί πολλές φορές πολλά χρόνια μετά. Και νιώθω περήφανος για αυτό. Σας λέω και πάλι ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι είχα την τιμή και είχα ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις και είχα βρεθεί μαζί τους», συνέχισε.

  «Ουδέποτε εγώ έχω φιλοξενήσει τον κύριο Μητσοτάκη και όπως σας είπα τον έχω δει και ελάχιστες φορές», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, αφήνοντας σπόντες για τις πολυτελείς κρυφές διακοπές του Αλέξη Τσίπρα.

  «Όση σχέση έχει ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλη τόση έχω και εγώ» ήταν η απάντηση του κ. Μαρινάκη όταν κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία καλούσε τον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν αν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει φιλοξενηθεί στο σκάφος του κυρίου Μαρινάκη και στο Noor1.  «Σας λέω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση όπως σας το έχω ξαναπεί για να μην μπερδευόμαστε και επίσης όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor1 άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για να προσθέσει: «Και αν χρησιμοποιήσω τις πηγές παραπληροφόρησης του κυρίου Τσίπρα μπορεί να πω ότι ο κύριος Τσίπρας στο παρελθόν έχει περάσει πολύ όμορφα μέσα στο Noor1».

  Ο κ. Τσίπρας προέρχεται από πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας

  «Eίδαμε ένα γεγονός είδαμε τους ισολογισμούς ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας . Λοιπόν αυτό είναι σαν να λέμε να σας φέρω ένα παράδειγμα κυρίε Σρόιτερ ότι πώς αισθάνεται ένας Κουβανός πολίτης όταν συζητούν υποθετικά για τον Τσε Γκεβάρα και λένε ότι η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα του γνωστού επαναστάτη πλούτισε με δουλειές που είχε κάνει με το καθεστώς Μπατίστα …θα είναι ιδιαίτερα περήφανοι; Άρα λοιπόν για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε οικογένειά του είναι πολύ απλά τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

  Επτά εφημερίδες διαθέτει ο Αλέξης ο ψεύτης για να τον αποθεώνουν

  «Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για επτά εφημερίδες ότι ελέγχω επτά εφημερίδες …Για άλλη μία φορά μπερδεύτηκε με τον εαυτό του γιατί ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες.  ξέρετε ποιες είναι αυτές εγώ θα μιλήσω με ονόματα και συγκεκριμένα όχι με αοριστολογίες : είναι η Εφημεριδα των Συντακτων ,είναι η Αυγη, είναι η νέα σελίδα, είναι το ντοκουμέντο, είναι η δημοκρατία , είναι η εσπρέσσο και το έθνος».

  «Αν τις διαβάσετε και κάποιος που μπορεί να καταλάβει ακόμη περισσότερο θα καταλάβει οτι αυτές οι Επτά εφημερίδες είναι στην υπηρεσία του άρα λοιπόν και επίσης αν πάμε και σε κανάλια  το open Τι είναι το κανάλι; η ΕΡΤ όπως την έχουν καταντήσει τι είναι; για να μην κρυβόμαστε μιλάει για μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι εναντίον του και τα περισσότερα λοιπόν μέσα οι περισσότερες εφημερίδες υπέρ του είναι».

  «Αυτές οι εφημερίδες ανήκουν στην κεντροαριστερά και υπηρετούν τις ιδέες της αριστεράς δηλαδή να κάνουν τις υπερβάσεις τους να έχουν Ιδεολογία να είναι καθαρές στον αναγνώστη τους και οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά , Άρα Επαναλαμβάνω ο κύριος Τσίπρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν μιλάει για τα ΝΕΑ  και το ΒΗΜΑ ιδιαίτερα όταν το τελευταίο καιρό έχουμε επαληθευτεί τις περισσότερες φορές».

  «Όχι δεν την έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον κόσμο σε καθημερινή βάση εγώ συλλαβίζω αλήθειες μεγάλες αλήθειες συλλαβίζω μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα μου , συλλαβίζω μεγάλα έργα για τον Πειραιά μας είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συλλαβίζω  και δεν έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό… Και όταν λέω να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό το αποκορύφωμα ποιο ήταν; στο Μάτι στο Μάτι ο κύριος Τσίπρας όταν έκανε αυτήν την συνάντηση τη Σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς ήξερε πολύ καλά ότι έχουμε νεκρούς και το ήξεραν όλοι και κορόιδευε για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό».

  Δεν είναι στα πλάνα μου η δημιουργία νέου κόμματος και δεν μ’ ενδιαφέρει η πολιτική

  «Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και όσον αφορά ένα νέο κόμμα όπως με είχατε ρωτήσει, πάρα το γεγονός ότι μπορεί ο τόπος να έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα, δεν είναι μέσα στα πλάνα μου και είδατε ότι δεν υπήρχε ούτε καν συζήτηση, γιατί και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που κάνω αλλά και δεν υπάρχει χρόνος γιατί κάνω πολλά. Το να έχεις απόψη, κάθε Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης, μπορεί να έχει άποψη για το τι συμβαίνει στον τόπο του».

  Ο Καλογρίτσας μπήκε στο γραφείο μου από την κανονική πόρτα 

  «Ο λόγος που έκανα την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχαμε καταθέσει να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό και όταν το αποκτήσαμε με 72 εκατ, μας ήλεγξαν οι αρχές από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι νόμιμα και αποδείχθηκε αψεγάδιαστος φάκελος. Το ήλεγξαν και ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα. Έφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πέρναγε από τα γραφεία μου στον Πειραιά είδε φως και μπήκε να ζητήσει 20 εκατομμύρια προκαταβολή για το κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική, τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφάλειας και τίποτα παραπάνω. Απεχθάνομαι να γράφεις τον κόσμο και δεν θα το έκανα πότε. Υπάρχουν όμως κάμερες ασφάλειας και άνθρωποι που δουλεύουν στο κτίριο και ήταν εκεί στην υποδοχή».

  «Δεν έχει λογική να περνάει ένας φιλόδοξος καναλάρχης στα γραφεία στον Πειραιά, να σταματήσει το αυτοκίνητο, να χτυπήσει την πόρτα και να πει, κύριε Μαρινάκη χρηματοδοτήστε το κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ.Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ.Καλογριτσα».

  Οι σκευωροί του Noor1 θα πληρώσουν ακριβό τίμημα

  Αναφορικά με τη δικαστική υπόθεση του Noor 1 και την εμπλοκή του σε αυτή ανέφερε πως πρόκειται για «στημένη σκευωρία από ανθρώπους για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα».

  «Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση», ανέφερε..

  «Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που είναι μια κοινοτική οδηγία ο οποίος ρητά γραφεί ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει. Ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν  το νόμο, τον παραβιάζουν. Όποτε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεση μου για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο, δεν μπορείς να παραβιάζεις ένα νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς, που αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα άνθρωπο και ειδικά σε ένα άνθρωπο σαν και έμενα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στο μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χωρά και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου».

  Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας από τη μέρα που έγινε πρωθυπουργός είπε 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός. Αυτό τα λέει όλα».

     ΣΧΟΛΙΑ