• Πολιτική

    Τζόνσον: «Είμαι ακόμα συγκρατημένα, αισιόδοξος» για μια συφωνία για το Brexit

    • NewsRoom
    Βρετανία: Πάνω από 50 άτομα στο στόχαστρο της αστυνομίας για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ - Θα δώσουν εξηγήσεις

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Βρετανίας


    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε  ότι συνεχίζει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για μια συμφωνία για το Brexit, παρά την αρνητική υποδοχή των Ευρωπαίων στο σχέδιο που τους έχει προτείνει.

    «Διαπραγματευόμαστε επίσης με τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και γνωρίζετε ότι είμαι ακόμα συγκρατημένα, αισιόδοξος», δήλωσε ο Τζόνσον, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

    Παράλληλα η Βρετανία βρίσκεται σε μεγάλη περιδίνηση, καθώς ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας για τους όρους του Brexit είναι πλέον ελάχιστος. Χθες, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπόρις Τζόνσον, από την οποία προέκυψε πως υπάρχουν ακόμη «δύο μεγάλα χάσματα», όπως είπε ο Λίο Βαράντκαρ.

    «Θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία για το Brexit ως την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι θέσεις της Βρετανίας σημαίνουν πως εξακολουθούν να υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

    «Βεβαίως θα εργαστώ έως την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσω την επίτευξη συμφωνίας, αλλά όχι με κάθε κόστος (…). Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία ως την επόμενη εβδομάδα, ειλικρινά» τόνισε ο Βαράντκαρ σε δηλώσεις του στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.



    ΣΧΟΛΙΑ