• Διεθνής πολιτική

    Με γιουχαΐσματα «υποδέχτηκαν» τον Τζόνσον στο Λουξεμβούργο – Τι είπαν στην συνάντηση με τον Γιούνκερ

    • NewsRoom

    Συνάντηση Γιούνκερ- Τζόνσον


    Στο Λουξεμβούργο για δείπνο εργασίας με τον Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ  βρέθηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, υπενθύμισε την ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου να παρουσιάσει εφαρμόσιμες και λειτουργικές λύσεις που να είναι συμβατές με τη Συμφωνία Αποχώρησης. «Επίσης ο Γιούνκερ κατέστησε σαφές πως η Επιτροπή εξακολουθεί να είναι πρόθυμη και ανοικτή να εξετάσει αν τέτοιες προτάσεις ανταποκρίνονται στους στόχους του backstop. Τέτοιες προτάσεις δεν έχουν γίνει ακόμη» αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

    Στο Λονδίνο, τώρα, ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Τζόνσον αναφέρει πως οι συζητήσεις με τη Κομισιόν για τη συμφωνία εξόδου θα ενταθούν, ενώ επαναλαμβάνεται πως ο Βρετανός ηγέτης δεν θα ζητήσει καθυστέρηση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

    «Συμφωνήθηκε πως συνομιλίες θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στον Μισέλ Μπαρνιέ και τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit και οι συζητήσεις θα συνεχισθούν επίσης ανάμεσα στον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό» προστίθεται στη δήλωση.

    Κατά την άφιξη του Βρετανού πρωθυπουργού στο σημείο συνάντησης με τον Γιούνκερ, πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και άρχιζε να «γιουχάρει» τον Τζόνσον.



    ΣΧΟΛΙΑ