Πολιτική

Τζανακόπουλος «αγιοποιεί» Πολάκη: «Τελευταίος που θα κατηγορηθεί για συγκάλυψη!»

  • Ερριέτα Κομνηνού


Ως τον τελευταίο «που μπορεί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη ή για παρανομίες στο επίπεδο της διοικητικής διαδικασίας», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τον Παύλο Πολάκη.

«Ο κ. Πολάκης αλλά και το υπουργείο Υγείας για τα ζητήματα τα οποία ρωτήθηκε, με έναν τρόπο εξαιρετικά πιεστικό έξω από μία σημαντική εκδήλωση που αναδείκνυε το πολύ σημαντικό έργο του υπ. Υγείας, είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει και έχει απαντήσει πολλές φορές. Και για τον διοικητή Νοσοκομείου που φέρεται να είχε πλαστά πτυχία», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθείτε όλοι , παρά τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουμε, ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη ή για παρανομίες στο επίπεδο της διοικητικής διαδικασίας είναι ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει δώσει μάχη αυτά τα τέσσερα χρόνια με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο απέναντι στη διαφθορά, στην κομματοκρατία, στις πελατειακές σχέσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους θανάτους δύο παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το μόνο που μπορεί να πει η κυβέρνηση είναι ότι εκφράζει τη συντριβή της αλλά μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Και ο κ. Πολάκης και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχει δηλώσει ότι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Από την πλευρά μας, έχουμε κινήσει τις διαδικασίες της ΕΔΕ και όλων των πειθαρχικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα ενός εκ των δύο παιδιών και είμαι βέβαιος ότι θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά».

Βέβαια ο κ. Τζανακόπουλος ξεχάσε από ότι φαίνεται τον ντόρο που προκάλεσε η καθυστέρηση του πορίσματος για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, στον οποίο εμπλεκόμενη ήταν η ξαδέρφη του, Νεκταρία Πολάκη και τις καταγγελίες από την αντιπολίτευση για προσπάθεια συγκάλυψης. Αλλά και τις αποκαλύψεις γύρω από τι γνώριζε το υπουργείο Υγείας για τους νεκρούς στο μάτι την ημέρα της τραγωδίας και το «θέατρο» που παίχτηκε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής. Όπως φυσικά και τις καταγγελίες των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων στην εταιρεία φύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Ο κ. Πολάκης, γεμάτος θράσος και αλαζονεία, είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμφανίστηκε ο Πολάκης! Δεν γνώριζα τον διοικητή του Κρατικού Νικαίας, δράσαμε έγκαιρα