• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Twittero-πόλεμος ανάμεσα σε Άδωνι και Παππά


    Κόντρα στο Twitter ξέσπασε το πρωί της Τρίτης, ανάμεσα στον αντιπόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά με αφορμή πληροφορίες,  σύμφωνα με τις οποίες τα εναλλακτικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων 8%.

    «Το πρωινό ψέμα του “ισχύς και χρήμα”, είναι ότι θα γίνουν 8% περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Συνεχίστε», έγραψε στο Τwitter ο υπουργός Επικρατείας για να λάβει λίγη ώρα αργότερα μια απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη: «Αντί να τους αφήνετε να παραπληροφορούν Υπουργέ μου, δεν μας λέτε τί θα είναι τα +3,6 δισ. που συμφωνήσατε;».

    Σύμφωνα με το «Βήμα», τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup αφορούν στην ουσία τη νομοθέτηση «κόφτη» δαπανών. Οι πιστωτές ζήτησαν και ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι χρειάζεται ένα πρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του τρέχοντος προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια για τον αυτόματο έλεγχο των δαπανών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να προκύψει μείωση 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ), απαιτείται μέση μείωση μισθών και συντάξεων κατά 8%.

    Τα tweets Γεωργιάδη-Παππά 



    ΣΧΟΛΙΑ