• Πολιτική

    Το Τwitter “βρυχάται” για τη δικαιοσύνη και τον Ι. Ντογιάκο

    • NewsRoom
    lion


    Το Τwitter έχει ξεσηκωθεί και αφορμή είναι το #ΕΠΙΘΕΣΗ_ΣΤΗ_ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, το πιο δημοφιλές hashtag της ημέρας. Η υπόθεση με την επίδοση της πειθαρχικής ποινής μετά την επανεκλογή του κ. Ι. Ντογιάκου στη θέση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους χρήστες του Τwitter, οι οποίοι μετέφρασαν την υπόθεση ως #ΕΠΙΘΕΣΗ_ΣΤΗ_ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, από την πλευρά της κυβέρνησης.

    Χαρακτηριστικό του νέου μετώπου κυβέρνησης – δικαιοσύνης, είναι οι αναρτήσεις των χρηστών. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως “Λίγη ησυχία παρακαλώ. Η αντιπολίτευση κοιμάται ενώ η Δημοκρατία καταλύεται” ενώ ένας άλλος χρήστος έγραψε “Αυτός που είπε ότι η Χούντα τέλειωσε το ΄74 ας αναθεωρήσει παρακαλώ!!”.

    “Μας ενοχλούσε ως κυβέρνηση των “φίλων μας”. αναφέρει κάποιος άλλος ενώ βέβαια, δε λείπουν και οι πιο ριζοσπαστικές απόψεις όπως “Μετά την άμεση από τους ΠΡΕΠΕΙ να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία! Cc

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο εβδομάδες μετά την επανεκλογή του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο καθώς του επιδόθηκε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρειου Πάγου.

    Παρά την “καταδίκη” από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο κ. Ντογιάκος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας, καθώς όπως είχε πει ο ίδιος  δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση – μία τυπική αλλα αναγκαία προϋπόθεση ώστε να του προκαλούσε κώλυμα εκλογιμότητας.

    Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικο Συμβούλιο είχε επιβάλει στον κ. Ντογιάκο τα δύο προηγούμενα χρόνια ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών, ως εκ τούτου δεν είχε πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ωστόσο, ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα, κέρδισε και πλέον η επίδοση της απόφασης τον καθαιρεί από τη θέση όπου τον ανέδειξαν οι 39 εισαγγελείς Εφετών.

    Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος και αναλαμβάνει τουλάχιστον επί του παρόντος τα ηνία της εισαγγελίας. Όμως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισίδωρος Ντογιάκος: Ολική ανατροπή στην εκλογή του μετά την επίδοση της πειθαρχικής ποινής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μυστικά της Θέμιδος (Το παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε στην Δικαιοσύνη)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/se-simpligades-o-prothipourgos-etimazete-gia-to-sinedrio/79524

     



    ΣΧΟΛΙΑ