• Πολιτική

    Τσίπρας: Τα ανεπαρκή περιοριστικά μέτρα φταίνε για την έξαρση στη Δυτική Αττική – Πέτσας: Πότε ζήτησε lockdown;

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας – Αλέξης Τσίπρας


    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αυστηροποίηση των μέτρων που ελήφθησαν για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, στην οποία παρά την προηγούμενη καραντίνα καταγράφηκε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

    Μάλιστα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε να μεταβεί στην περιοχή και να οργανώσει συναντήσεις με τη δημοτική Αρχή της Ελευσίνας και τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη, ενώ πραγματοποίησε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η Δυτική Αττική μπήκε σε αυστηρότερη καραντίνα λόγω της «εγκληματικής αδιαφορίας, της ολιγωρία και  της διαχειριστική ανικανότητα των υπευθύνων» με συνέπεια «να κυνηγάμε την πανδημία αντί να την προλαμβάνουμε». Υποστήριξε πως η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στα «ανεπαρκή περιοριστικά μέτρα» και την έλλειψη μέτρων για τους εργαζόμενους, ενώ συνέχισε να κάνει λόγο για προβλήματα στη λήψη αποφάσεων από τους επιστήμονες λόγο έγκαιρης έλλειψης στοιχείως.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε για σοβαρό έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας και υποστήριξε ότι «υπάρχει και εγκληματική αμέλεια σε σχέση με τις εγκαταστάσεις της βιομηχανικές, τους μεγάλους εργασιακούς χώρους όπου είναι ελλιπέστατη η παρακολούθηση και τα τα περιοριστικά μέτρα» και εξήγησε: «Δεν υπάρχουν τεστ μαζικά στους χώρους εκείνους που έχει αποδειχθεί ότι είναι χώροι που επωάζεται και μεταδίδεται ο ιός. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δυτική Αττική είναι στο κόκκινο, η Δυτική Μακεδονία είναι στο κόκκινο , η περιοχή της Πιερίας και της Πέλλας με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Θα μιλήσω και με το Εργατικό Κέντρο αλλά είναι προφανές ότι ένας εργάτης που γνωρίζει ότι αν δηλώσει θετικός στον κορονοϊό, για 14 μέρες θα έχει υποχρεωτική καραντίνα και μετά για έναν μήνα ενδεχομένως να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες για να καλύψει την απουσία του από τον εργασιακό χώρο, με βάση τις ρυθμίσεις του κ. Βρούτση, είναι εμφανές ότι ωθείται στο να μην προχωρήσει στην δήλωση της ασθένειας. Δεύτερο και σημαντικότερο ακόμη και αν ήθελε να δηλώσει την ασθένεια είναι υποχρεωμένος να πάει να κάνει τεστ στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας 80-100 ευρώ. Δεν είναι εύκολο στους εργαζόμενους να έχουν αυτή την δυνατότητα, έπρεπε αυτό να παρέχεται από την Πολιτεία. Είναι αυτό ένα κρίσιμο θέμα όχι μόνο για την προστασία από την πανδημία αλλά και γιατί είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

    Στέλιος Πέτσας: Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε;

    Απαντήσεις στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγορώντας τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πολιτεύεται με λαικισμό.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Ο κ.Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική.

    Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε;

    Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του!»

    Ο κ. Πέτσας αναφέρεται στις ενέργειες και τις συστάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην Δυτική Αττική από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

    Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    Στις 9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει την αυξητική τάση στη Δυτική Αττική στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

    Στις 11 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών όπου είχε τονιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης» καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας διερωτάται «που ήταν τότε ο κ. Τσίπρας» και επισημαίνει «Πάντα απών, όταν πρέπει. Και πάντα προβλέψιμα ίδιος».

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Πήρε άδεια και το εμβόλιο της Moderna από τον FDA

    Σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης – Εν αναμονή της έναρξης των εμβολιασμών

    Σε σκληρή καραντίνα από σήμερα και η Κοζάνη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ