Πολιτική

Τσίπρας: Μέλημα της κυβέρνησης είναι η πελατεία των κολεγίων

  • NewsRoom


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο για την παιδεία.

«Μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των κολεγίων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Η κυβέρνηση της αριστείας από τη μια σχεδιάζει να επαναφέρει τη βάση του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις αφήνοντας έτσι έκτος δημοσίων ΑΕΙ χιλιάδες νέες και νέους κάθε χρόνο, και από την άλλη επιβραβεύει όσους δε δίνουν καν εξετάσεις, αλλά πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολέγια» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι «το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που δίνει πρόσβαση στο Δημόσιο σε αποφοίτους κολεγίων ισοτίμως με τους πτυχιούχους ΑΕΙ, παραβιάζει κατάφορα το άρθρο 16 του Συντάγματος».

«Ταυτόχρονα φανερώνει πως το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η αξιοκρατία αλλά η πελατεία. Η πελατεία των κολεγίων» συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει: «Μόνο που οι νέες και οι νέοι της χώρας μας δεν είναι πελάτες. Είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση».

Υπενθυμίζεται πάντως πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον… «διαμαρτυρόμενο» πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Η κ. Κεραμέως παρουσίασε στη Βουλή διάφορες προσκλήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών στο δημόσιο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με τις υπογραφές των Κώστα Γαβρόγλου και Νίκου Φίλη, οι οποίες αναγνώριζαν την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων κολεγίων.


ΣΧΟΛΙΑ