• Πολιτική

    Τσίπρας για τις άδειες: Στέλνουμε σήμα και στους ξένους επενδυτές, τέλος σε ανομία και παιχνίδια με ημετέρους

    • Αθηνά Λαρδή


    Από τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου στην Αθηνών-Πατρών (τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο) επέλεξε να στείλει το μήνυμά του για τις τηλεοπτικές άδειες και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως είπε, το μήνυμα “εντός και εκτός της χώρας” είναι ότι “η ανομία τελειώνει” και “οι νόμοι ισχύουν για όλους”. 

    tsipras kiatoΟ Πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο μπαίνουν κανόνες και έκανε λόγο για ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που προέκυψε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο ταυτόχρονα -όπως είπε- δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές ότι “σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί”. “Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια πολιτικά παιχνίδια με διάφορα κόλπα, για να δίνουν τα έργα και τις δημόσιες συχνότητες σε φίλους και ημέτερους”, ξεκαθάρισε, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του θα  υπερασπιστεί μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον.

    “Δεσμεύομαι ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ αυτών των χρημάτων θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, χωρίς να αναφέρεται κανείς στους υπαλλήλους των καναλιών που θα κλείσουν, λόγω της δημοπρασίας.

    Ο Πρωθυπουργός έστειλε εξάλλου σαφές μήνυμα και όσον αφορά στη δημοπρασία για τις άδειες -και τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς για το πρωτοφανές και το επίπονο της διαδικασίας που επελέγη- χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια φράση με την οποία ο υπουργός Επικρατείας έκλεισε την αυλαία της δημοπρασίας στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης:

    “Η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη και δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή, σε μια νέα εποχή όπου η νομιμότητα θα είναι κρυστάλλινη, σε μια εποχή όπου η χώρα μας στέλνει ένα μήνυμα κι εντός κι εκτός συνόρων ότι για όλους υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζονται», είχε αναφέρει ο κ. Παππάς μετά το πέρας της διαδικασίας. “Οι νόμοι μας είναι πλήρεις, είναι απαιτητικοί για όσους έχουν αποφασίσει να μπουν σε αυτή τη δραστηριότητα η οποία δεν είναι απλώς μια οικονομική δραστηριότητα αλλά έχει μια σειρά από προαπαιτούμενα τα οποία θα τα διαφυλάξουμε και νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να συγκροτηθεί μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή η οποία θα είναι ο άγρυπνος φύλακας της ποιότητας και των υψηλών στάνταρ που δικαιούται ο ελληνικός λαός. Δεν περίμενα το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Ήμασταν πολύ πιο μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Σχεδιάσαμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο κι αυτό νομίζω το καταφέραμε. Το κλειδί για την επιτυχία της δημοπρασίας την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να διασφαλίσει ήταν να αποκλειστούν οι διαρροές πληροφοριών μεταξύ τους. Δεν διέρρευσαν πληροφορίες κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης δημοπρασίας.”

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/prosfores-ta-posa-ke-taktikes/71159



    ΣΧΟΛΙΑ