• Πολιτική

    Τσίπρας: Έχετε χάσει την μπάλα – Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την πανδημία

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Δίκη σας επιλογή ήταν να μην ενισχύσετε το σύστημα υγείας, επειδή βασική σας αντίληψη ήταν και είναι ότι το ΕΣΥ είναι για πέταμα, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην συζήτηση στην Βουλή για την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την μπάλα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, κι αυτό φαίνεται -όπως είπε- από τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών.

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για διχαστική ομιλία. «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους.

    «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι ‘νικήσαμε τον κορονοϊό’ και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;» συμπλήρωσε.

    «Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».

    «Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:

    «Νομίζω, κ. Μητσοτάκη, ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

    «Κάνει λάθη, αλλά στη θητεία του έχει να επιδείξει θετικό έργο, όπως και ο Ανδρέας Ξανθός» είπε για τον Παύλο Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Μακάρι να είχα και γω μια αντιπολίτευση σαν αυτή που έχετε και σεις. Γιατί όταν εγώ ήμουν πρωθυπουργός, εσείς κ. Μητσοτάκης λέγατε «γερά, Γερούν’».

    «Σας ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όχι για να ενημερωθούμε, αλλά για να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο σωτηρίας, όχι για να συγκυβερνήσουμε. Σε ένα σχέδιο ένα σχέδιο εξάμηνης διάρκειας με ενίσχυση του προσωπικού στο ΕΣΥ, όχι με μπαλώματα» σημείωσε.

    Βουλή live – Μητσοτάκης για πανδημία: Έρχονται μέρες δύσκολες – Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας – Τι θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα



    ΣΧΟΛΙΑ