• Πολιτική

    Τσίπρας: Χάσαμε στην Ευρωλίγκα, τώρα πάμε για το πρωτάθλημα – Τι είπε για Βοτανικό (video)

    • NewsRoom


    Αισιόδοξος για τις εκλογές του Ιουλίου εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24, ακολουθώντας τα βήματα του  Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε επίσης δώσει συνέντευξη στο ίδιο αθλητικό ραδιόφωνο πριν τις ευρωεκλογές.

    «Είναι λάθος ο παραλληλισμός ότι πρέπει να κάνουμε ανατροπή ανάλογη με αυτή που έκανε η Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι επαναληπτικός ο αγώνας οι εκλογές της 7ης Ιουλίου» δήλωσε  ο Αλέξης Τσίπρας, αναιρώντας…. τον εαυτό του και τα όσα δήλωσε το πρωί στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

    Αντίθετα, όπως υποστήριξε τώρα,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε «στην ευρωλίγκα» αλλά τώρα θα αγωνιστεί για το εθνικό πρωτάθλημα. «Έχουμε μπροστά μας έναν άλλον τελικό. Είναι μια μάχη που ξεκινά από την αρχή. Δεν είναι επαναληπτικός αγώνας» είπε χαρακτηριστικά, αν και παραδέχθηκε όμως ότι η ψυχολογία είναι αρνητική και δεν βοηθά.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε φαν της Λίβερπουλ από την εποχή που αγωνιζόταν ο Γκρόμπελαρ, ο Νταγκλίς και ο Ιαν Ρας ενώ για το δίδυμο Μέσι η Ρονάλντο ψήφισε τον δεύτερο, επειδή παίζει περισσότερο με το μυαλό, αν και όπως ανέφερε ο γιός του προτιμά τον Πορτογάλο.

    Ο κ. Τσίπρα ανέφερε επίσης πως παρακολουθεί πολύ τον Αντεντοκούνμπο, ο οποίος είναι ένα χρήσιμο παράδειγμα για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά πλέον και τον Τσιτσιπά ο οποίος κάνει σπουδαία πορεία και μπορεί να φέρει μεγάλες χαρές στη χώρα…

    «Μπαίνω στα κρυφά σε κανέναν αθλητικό σάιτ και χαλαρώνω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε αν παρακολουθεί επισταμένως τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

    Μιλώντας για την αναδιάρθρωση υποστήριξε πως πρότεινε ο ίδιος πρότεινε στον Γιώργο Βασιλειάδη τη μείωση των ομάδων στην Super League  σε δέκα, γιατί όπως είπε με το σύστημα που ίσχυε εκτός από τους πρώτους και τους τελευταίους όλοι οι υπόλοιποι πουλούσαν παιχνίδια!

    Είπε επίσης ότι στα νεανικά του χρόνια έπαιζε βόλεϊ στους Αμπελόκηπους λόγω της αλτικότητας του και ότι στο μπάσκετ δεν ήταν καλός. «Ήμουν ατσούμπαλος στο σουτ» παραδέχθηκε και πρόσθεσε όμως ότι ήταν πολύ καλός στο ποδόσφαιρο. «Είχα ως ίνδαλμα τον Δημήτρη Σαραβάκο και γι΄αυτό έπαιζα δεξί εξτρεμ» είπε.

    Γήπεδο στο Βοτανικό

    Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις εξελίξεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, εμφανιζόμενος πλέον υπέρμαχος της λύσης για το Βοτανικό, έχοντας αφήσει πίσω του τις εποχές που υποστήριζε τους… κορμοράνους.

    «Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση. Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων», ανέφερε.

    Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ανέφικτη πρόταση που είχε προτείνει για γήπεδο στο Γουδί, η οποία σύντομα οδηγήθηκε στην αποτυχία τόσο λόγο της διαφωνίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όσο και λόγο του νομικού πλαισίου που κάνει απαγορευτική μια τέτοια κίνηση.

    «Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική. Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος. Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.



    ΣΧΟΛΙΑ