ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ιρανικές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν σε εφήβους έως και 12 ετών να ενταχθούν στις γραμμές των εθελοντών που περιπολούν στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.
«Όλος ο κόσμος επιθυμεί να συμβάλει στο μέτωπο αντίστασης κατά του παγκόσμιου τυράννου (σ.σ. διατύπωση που παραπέμπει στις ΗΠΑ) και έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών μεταξύ των νέων» είπε ο Ραχίμ Νανταλί, στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, μιλώντας στην τηλεόραση.
Από την έναρξη του πολέμου, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πολλαπλασιάζουν τα φυλάκια ελέγχου στην Τεχεράνη, με στόχο να εμποδίσουν τυχόν διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος. Αρμόδιοι για αυτούς τους ενισχυμένους ελέγχους είναι οι Μπασίτζ, η «δύναμη κινητοποίησης» που αποτελείται από περίπου 600.000 εθελοντές σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Νανταλί «πολλοί νέοι και έφηβοι θέλουν να συμμετάσχουν» σε αποστολές που αναλαμβάνουν οι Μπασίτζ, όπως «να συλλέγουν δεδομένα ασφαλείας και να κάνουν περιπολίες».
Διαβάστε επίσης
ΔΝΤ: Εξετάζει σενάρια για το ποιες χώρες μπορεί να χρειαστούν βοήθεια λόγω του πολέμου
Ισραήλ: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από ομοβροντία ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Netflix αυξάνει τις τιμές συνδρομής έως και κατά 2 δολάρια τον μήνα
- Ρούμπιο: Προς το συμφέρων των G-7 να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- ΥΠΕΞ Τουρκίας: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η επίθεση κατά τουρκικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα
- ΝΑΤΟ: Κανονικά οι παραδόσεις όπλων από τους συμμάχους της Ουκρανίας στο Κίεβο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.