Πολιτική

Τσιάρας: Πιο αυστηρές οι ποινές για τις γυναικτονίες

  • NewsRoom
Κώστας τσιάρας - γυναικοκτονίες

Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης


Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, και ιδιαίτερα για τις γυναικοκτονίες προανήγγειλε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Κατά την επεξεργασία, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου του σχετικά με «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», ο κ. Τσιάρας, συντάχθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων σχετικά με τις «γυναικοκτονίες», τονίζοντας ότι δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση.

«Το θέμα των γυναικοκτονιών, ένας όρος που και εγώ έχω χρησιμοποιήσει, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συχνότητά του», είπε. «Είναι ένα ζήτημα που θέλει ολιστική αντιμετώπιση, γιατί δεν είναι θέμα μόνο ενός Ποινικού Κώδικα αλλά και του πως μπορεί αυτό το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, να αντιμετωπιστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι: «Σε πολύ μικρό διάστημα θα προτείνω τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία που θα προτείνει τροποποιήσεις, οι οποίες θα είναι όμως με ευαισθητοποίηση και στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο, που δημιουργεί συνθήκες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν. Είναι ένα φαινόμενο απαράδεκτο να συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονίες: Ψάχνουν στο διαδίκτυο πώς χτυπήσουν τη γυναίκα τους χωρίς να το καταλάβει κανείς

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι θέσεις της για το σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις του Ποινικού ΚώδικαΣΧΟΛΙΑ