• Κοινωνία

    Γυναικοκτονίες: Ψάχνουν στο διαδίκτυο πώς χτυπήσουν τη γυναίκα τους χωρίς να το καταλάβει κανείς

    • NewsRoom
    γυναικοκτονίες


    Απίστευτα είναι τα στατιστικά που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών και τις γυναικοκτονίες.

    Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας, μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

    «Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια  τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία.

    «Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου.

    «Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι» τόνισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Οικονόμου για γυναικοκτονίες: Χρειάζεται θεσμική και νομική θωράκιση

    Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο Απόστολος Λύτρας δικηγόρος της οικογένειας του θύματος



    ΣΧΟΛΙΑ