• Πολιτική

    Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές εντός Ιανουαρίου και χωρίς προϋποθέσεις

    • NewsRoom
    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας


    Μέσα στον Ιανουάριο

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλεί την Αθήνα σε επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

    Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

    «Όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου», ανέφερε.

    Χθες σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ξεκαθάρισε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

    «Δεν μπορεί ο εις των συνομιλητών να αποφασίσει μονομερώς την διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης. Αυτό ισοδυναμεί με προσπάθεια υπονόμευσης των επαφών αυτών» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαβούσογλου: «Αν η Γαλλία είναι ειλικρινής, η Τουρκία είναι έτοιμη να εξομαλύνει τη σχέση της μαζί της»

    Το State Department διαψεύδει τον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει καμία ομάδα εργασίας για το θέμα των S-400

    Τσαβούσογλου: Στόχος της Τουρκίας να προχωρήσει σε εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V



    ΣΧΟΛΙΑ