• Πολιτική

    Τσαβούσογλου: Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον μας, θα απαντήσουμε

    • NewsRoom
    Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι κομπλεξικοί

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Επιθετικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοσέπ Μπορέλ. «Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Αυτό δεν θα συμβάλει στη λύση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

    Αναφορικά με την ένταση με τη Γαλλία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η χώρα του απέδειξε ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί της Γαλλίας για πιθανή παρενόχληση εναντίον των πλοίων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εμφανίστηκε προκλητικός ενώπιον του Μπορέλ, λέγοντας: «Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει τη λύση και όχι τη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο Μπορέλ δήλωσε ότι βρίσκεται στην Τουρκία για να βοηθήσει να βρεθεί μία λύση μέσω του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου απάντησε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να καταστεί όμηρος, όπως είπε, της Ελλάδας και της Κύπρου και κάλεσε την ΕΕ να είναι «έντιμος μεσολαβιτής».

    Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο Τσαβούσγλου χάρισε ένα απολυμαντικό χεριών με την ονομασία «Μπορέλ» ύπατο εκπρόσωπο της για τις Εξωτερικές Υποθέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ