• Πολιτική

    Τσακαλώτος: Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναστοχαστεί μετά την ήττα στις εκλογές και να λειτουργήσει συλλογικά στον δρόμο προς το συνέδριο ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την πρώτη επίσημη τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

    «Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος. «Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε» πρόσθεσε.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια». Ωστόσο, το κόμμα πρέπει να έχει μια σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα «και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες».

    Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε να υπάρξουν σαφείς θέσεις σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό της υγείας, της παιδείας και του μεταναστευτικού.  Μάλιστα για το τελευταίο, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ξεκάθαρα και με την φύλαξη των συνόρων αλλά και με τις ασφαλείς διόδους.

    Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει «ηγεμονικές» τις θέσεις του στην κοινωνία, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα, για να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων αφού ξαναγίνει κυβέρνηση.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει ένα δημοκρατικό κόμμα μελών, με λογοδοσία, με διαδικασίες, με όργανα και  με πολτιικό πολιτισμό. Όσον αφορά τον πρόεδρό του, θα πρέπει να λειτουργεί ως πρώτος μεταξύ ίσων με τη στήριξη ομάδων επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων γύρω από κάθε ζήτημα.

    Κλείνοντας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως στόχος του είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς ψηφοφόρους  αυτοπεποίθηση, σιγουριά και περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους.

    Διαβάστε επίσης

    Έφη Αχτσιόγλου: Νέο σύγχρονο αριστερό κόμμα κορμός και βασικός εκφραστής του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου

    Στέφανος Τζουμάκας: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

    Με έφιππη Αχτσιόγλου, γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο η νέα πρόταση ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ