• Πολιτική

    Τρίτη απαλλαγή του Α.Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ


    Για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παραποιημένα δεδομένα που διόγκωσαν το χρέος της Ελλάδας το 2009.

    Με βούλευμα τους, οι δικαστές απάλλαξαν τον κ.Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, όπως δυο φορές μέχρι τώρα είχαν κάνει άλλα δύο δικαστικά συμβούλια, με διαφορετικούς δικαστές στη σύνθεση τους.

    Ομως και για τα δύο απαλλακτικά βουλεύματα υπήρξαν αναιρέσεις από τον Αρειο Πάγο, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν πλήρως νομικά εμπεριστατωμένα. Ετσι, η υπόθεση που άνοιξε μετά τις  καταγγελίες δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, κριθηκε εκ νεου από το Συμβούλιο Εφετών.

    Με το νέο βούλευμα γράφτηκε το νέο κεφάλαιο (που ουδείς γνωρίζει αν ειναι το τελευταίο) στο δικαστικό σήριαλ της διερευνούμενης τεχνικής διόγκωσης του χρέους που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οδήγησε τη χώρα στο γολγοθά των μνημονίων.

    Το τρίτο (και όχι φαρμακερό) απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην πρόεδρο της Αρχής ήρθε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα. Ο κ.Κωσταρέλλος είχε εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Γεωργίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελέας ζητά παραπομπή σε δίκη του Α. Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009

     



    ΣΧΟΛΙΑ