• Πολιτική

    Τρέχουν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, νέα συνάντηση Ζάεφ-Ντιμιτρόφ στις 12 Απριλίου

    • NewsRoom
    Ν. Ντιμιτρόφ - Ν. Κοτζιάς

    Ν. Ντιμιτρόφ – Ν. Κοτζιάς


    Μια νέα συνάντηση, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετά από την πρόσφατη τριμερή στη Βιέννη, θα έχουν αμέσως μετά το Πάσχα οι Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, καθώς οι εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα φαίνεται πως επιταχύνονται.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ θα συναντηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη μετά το Πάσχα (12 Απριλίου).

    Άλλωστε, από τη Μεγάλη Δευτέρα ο  Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες συναντήσεις του κ. Κοτζιά, με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. Θα ακολουθήσουν την Μεγάλη Τρίτη οι Φ. Γεννηματά και ο Β. Λεβέντης, ενώ από τη ΝΔ θα ενημερώσει τον Γ. Κουμουτσάκο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να τον ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών και ζήτησε ενημέρωση από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

    Αλλά και στα Σκόπια, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις συζητήσεις του με τον Νίκο Κοτζιά και τον Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αισιόδοξος για λύση στο Σκοπιανό δηλώνει πλέον ο Ζόραν Ζάεφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην αντεπίθεση η Άγκυρα: «Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αρμόζει σε σοβαρό κράτος»!



    ΣΧΟΛΙΑ