ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ικανοποίησή του για την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.
«Εγώ, προσωπικά, χαίρομαι που βλέπω ότι επέστρεψε, και (είναι) καλά!», έγραψε ο Τραμπ, με αφορμή την εμφάνιση του ηγέτης της Βόρειας Κορέας στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.
I, for one, am glad to see he is back, and well! https://t.co/mIWVeRMnOJ
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 2, 2020
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.
«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA. «Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται
- Θεοδωρικάκος: Όταν η πολιτική ενώνει και επιλέγει την αλήθεια και την ευθύνη, τότε μπορεί να αλλάξει η πορεία της χώρας
- Βρετανία: Ανακοίνωσε ότι αναπτύσει βαλλιστικό πύραυλο για την Ουκρανία
- Κούβα: Η απάντηση στις απειλές Τραμπ – «Κανείς δεν μας υπαγορεύει τις θα κάνουμε»