• Πολιτική

    Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέμβαση σε πολιτικό πλοίο

    • NewsRoom
    Τουρκία

    Χαμί Ακσόι


    Με απειλές πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «καμία παρέμβαση σε πολιτικό πλοίο» απάντησε η Άγκυρα στην  ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πως «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

    «Η στρατιωτική παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει στο να προκαλέσει κλιμάκωση και στοχεύει αμιγώς στην άσκηση του δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα αν αυτό κριθεί απαραίτητο» αναφέρει η απάντηση του εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι. Παράλληλα, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι την ένταση στην Μεσόγειο «δεν την αυξάνει η Τουρκία αλλά η Ελλάδα», ενώ επαναλαμβάνει τα παράπονά της πως η Ελλάδα δεν ήταν ειλικρινής, «μετά την πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο».

    «Με τη συμφωνία αυτή η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζεται. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Oruc Reis ξεκίνησε τις προγραμματισμένες σεισμολογικές έρευνες» αναφέρει ο κ. Ακσόι.

    Όσον αφορά την προηγούμενη απόσυρση του Oruc Reis το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι έγινε «με εντολή του προέδρου Ερντογάν. Η κίνηση καλής θέλησης αυτή που κάναμε κατόπιν παράκλησης της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να δώσουμε στη διπλωματία μιας ευκαιρία δεν βρήκε κάποια απάντηση».

    «Στην Μεσόγειο θα απογοητευτούν όσοι συμπεριφέρονται με την λογική πως όλα είναι δικά τους» προσθέτει ο κ. Ακσόι.



    ΣΧΟΛΙΑ