ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου οι τουρκικές Αρχές, λέγοντας ότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Συγκεκριμένα, την ώρα που ο υφυπουργός μετέβαιναν μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας στον Άγιο Ευστράτιο, η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο με ένα μήνυμα που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.
Πάντως οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους προς το νησί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά.
Χαρδαλιάς: Πάντοντε υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος των Ενόπλων Δυνάμεών μας
«Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού», δήλωσε από τον Άη Στράτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, «τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μία μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!».
Σημειώνεται πως η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Χαρδαλιά έγινε μία ημέρα μετά την συνάντηση Ακάρ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπανγιωτόπουλο.
Οι δύο υπουργοί χτες, φέρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους επαφής, μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή μέχρι να υπάρξουν ξανά επίσημοι δίαυλοι και στα υπόλοιπα επίπεδα των διμερών σχέσεων.
Αμφίβολο παραμένει, ωστόσο, κατά πόσο αυτή η ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο υπουργών καταδεικνύει την ειλικρινή διάθεση της Τουρκίας να κάνει ένα βήμα πίσω ή αν αποτελεί απλώς έναν τακτικό ελιγμό της γειτονικής χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.