• Πολιτική

    Τουρκία: Πολίτες ζητούν να δικαστεί ο Ερντογάν επειδή δεν έχει πτυχίο

    • NewsRoom


    Τούρκοι πολίτες διαδήλωσαν σήμερα έξω από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αίτημα να δικαστεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το πτυχίο που δεν έχει!

    Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μετίν Γκιουλέρ, ηγέτη ενός μικρού αριστερού κόμματος στην Τουρκία, του Evrensel Yol Partisi (ΕΥΡ), ο οποίος άπλωσε πανό διαμαρτυρίας έξω από το ΕΔΑΔ ζητώντας την παρέμβαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

    Ο λόγος είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πτυχίο, όσο κι αν έχει προσπαθήσει κατά καιρούς να ισχυριστεί το αντίθετο, κάτι που αντιτίθεται στους νόμους της χώρας του.

    Ο Τούρκος πολιτικός ζητεί από τους Ευρωπαίους δικαστές και εισαγγελείς να προχωρήσουν στην αυτεπάγγελτη δίωξη του Τούρκου προέδρου, αφού πρώτα εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα της Τουρκίας, όπως λέει ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στη διαμαρτυρία ενώπιον του ΕΔΑΔ συμμετείχαν περίπου 40 άτομα και ο Μετίν Γκιουλέρ αποδίδει τη χαμηλή συμμετοχή στο «φόβο που διακατέχει αρκετούς πολίτες για τη δίωξη που θα υποστούν αν στραφούν ενάντια στον πρόεδρο της Τουρκίας».



    ΣΧΟΛΙΑ