• Πολιτική

    Τουρισμός-Real Estate-Ενέργεια στο επίκεντρο της συζήτησης του Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross (Α), συναντήθηκαν με Αμερικανούς επιχειρηματίες, στο Πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


    Στις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γουίλμπουρ Ρος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

    Επισημάνθηκαν ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, αλλά και ως εμπορικού, διαμετακομιστικού και ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και οι δυνατότητες συνεργασίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, σε διάφορους τομείς, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό.

    Όπως τονίστηκε, το στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

    Συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Μεσογείου.

    Η συνάντηση κράτησε μία ώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ