• Πολιτική

    Τώρα που πέφτουν οι τιμές στο Λονδίνο, θα πάω να ραφτώ στη Savile Row


    ** Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να συνάψετε σχέση με Φλαμανδή. Μαζί τους μπορούν να προκύψουν πολλά ευτράπελα, πάνω στο κρεβάτι. Δεν αναφέρομαι σε πρακτικές αλλά στη συνεννόηση. Αν έχετε μάθει με τις Γαλλίδες που γουργουρίζουν, θα δυσκολευτείτε με γυναίκες που χρησιμοποιούν γλώσσα με πολλά σύμφωνα. Τα σκεφτόμουν όλα αυτά διαβάζοντας ότι τα εγγλέζικα θα πάψουν να είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα χρησιμοποιούνται καθόλου στις συνεννοήσεις και τις συνεδρίες. Ελπίζω αυτό να μειώσει λίγο την υπεροψία των λόρδων.

    *Μου έλεγε μια φίλη που δουλεύει στην Κομισιόν ότι οι Εγγλέζοι εργαζόμενοι στις Βρυξέλλες έχουν ένα απαράδεκτο ύφος αποικιοκράτη. Καταλαβαίνω να το έχουν οι εκεί εργαζόμενοι που ανήκουν στην ανώτερη τάξη αλλά το ύφος το έχουν και οι τελευταίοι το τελευταίων. Αυτό είναι ο εθνικισμός τελικά, να νομίζεις ότι είσαι κάποιος επειδή είσαι Βρετανός. Εγώ δεν είμαι εθνικιστής, δεν νομίζω ότι είμαι κάποιος επειδή γεννήθηκα Έλληνας αλλά νομίζω ότι είμαι κάποιος επειδή γεννήθηκα ευκατάστατος. Δεν είναι το ίδιο.

    Λοιπόν, λοιπόν… Μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες, το είπε η Danuta Ηubner, επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε τι είπε ακριβώς: «Έχουμε έναν συγκεκριμένο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα της ΕΕ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει μία επίσημη γλώσσα. Η Ιρλανδία έχει δηλώσει τα Γαελικά, η Μάλτα τη μαλτέζικη γλώσσα, οπότε έχουμε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δηλώσει τα Αγγλικά. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ, τότε δεν έχουμε αγγλικά».

    *Μου είπε λοιπόν αυτή η φίλη από την Κομισιόν (απλή φίλη, τίποτα παραπάνω…) ότι ακριβώς μετά το δημοψήφισμα, ακριβώς μετά, το ίδιο 24ωρο, η αλληλογραφία άρχισε να γίνεται στα γαλλικά και τα γερμανικά. Δεν θα έχαναν την ευκαιρία φυσικά οι άλλες ηγεμονικές χώρες. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι θετικό για την οικονομία της Γηραιάς Αλβιώνος. Θα χρειαστεί να εκπαιδεύσουν και να προσλάβουν μεταφραστές και διερμηνείς. Πολύ ξεκούραστο ήταν για εκείνους το γλωσσικό ζήτημα εδώ και μερικούς αιώνες. Δεν μάθαιναν καμία άλλη γλώσσα.  

    *Αν πάντως ήμουν στη θέση σας, δηλαδή αν ήμουν πιο νέος κι εργαζόμενος ή επιχειρηματίας, θα πήγαινα τώρα αμέσως να ραφτώ στη Savile Row, τώρα που πέφτουν οι τιμές. Οι καλύτεροι ράφτες κοστουμιών μαζεμένοι σε έναν δρόμο στο Λονδίνο. Θα πρότεινα τους Richard Anderson, Welsh&Jeffries, Mark Marengo. Με 1.000 στερλίνες κάνετε δουλειά, θα αγοράσετε ένα εξαιρετικό έτοιμο σύνολο αλλά αν μπορείτε, καλύτερα να το ράψετε στα μέτρα σας, αξίζει. Υπολογίστε πάνω από 3.000 στερλίνες αλλά θα γίνετε τόσο κομψοί που θα κοιτάζετε το είδωλό σας στις βιτρίνες. Επίσης θα σας κοιτούν όλες οι γυναίκες. Μην ράψετε εκεί υποκάμισα, δεν αξίζει τον κόπο, θα βρείτε και στην Αθήνα άξιους ράφτες. Επενδύστε στην κομψότητα κι αν δεν μπορείτε, φορέστε σκισμένο τζιν, προς θεού όμως, όχι φτηνό κοστούμι, όχι κοστούμι από μαζικό κατάστημα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/telos-sto-deltio-idiseon-tou-mega/57633

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ikanopiimeni-i-cosco-meta-tis-diorthosis-tis-kivernisis-gia-ton-olp/57556

     



    ΣΧΟΛΙΑ