• Πολιτική

    Τον «χαβά» του ο Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει παράνομα νησιά

    • NewsRoom

    Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Στην συνηθισμένη γραμμή της πρόκλησης και της προσπάθειας παρουσίασης της Τουρκίας ως δήθεν υποστηρίκτριας του Διεθνούς Δικαίου επανήλθε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος για μια ακόμα φορά θυμήθηκε τα νησιά του Αιγαίου και την συνθήκη της Λωζάνης.

    Σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ο Ακάρ εμφανίζεται να λέει πως «όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης. Απλά δεν μπορούν να το κάνουν».

    «Πρόκειται για μία πλήρως παράνομη πρακτική», ανέφερε ο Ακάρ, «ξεχνώντας» πάντως να αναφέρει πως η Τουρκία απειλεί με casus beli την Ελλάδα σε περίπτωση που εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

    Το απόσπασμα του βίντεο προέρχεται από ομιλία του την Παρασκευή, κατά την οποία ο Ακάρ εξαπέλυσε επίθεση και προς τη Γαλλία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

    «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους αγώνα. Οι δηλώσεις και οι πράξεις ενός ευρωπαίου συμμάχου (Γαλλία) ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ο οποίος θα έρθει από χιλιόμετρα μακριά για να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ενάντιες στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης» τόνισε.

    «Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οποιαδήποτε δράση ενάντια σε πλοίο μας ή ενάντια στις δραστηριότητες μας εκεί, δεν θα μείνει αναπάντητη», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ