ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα κράτη μέλη της G20 «σημειώνουν τα υφιστάμενα εμπορικά προβλήματα» στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου τους στο Μπουένος Άιρες που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα, αλλά απέχουν από οποιαδήποτε καταδίκη του προστατευτισμού.
Τονίζουν επίσης ότι το πολυμερές εμπορικό σύστημα «χάνει τους στόχους του» και «υποστηρίζουν την αναγκαία μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», στην διακήρυξη αυτή που αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τις αντιπαραθέσεις με τους εμπορικούς τους εταίρους.
Όσον αφορά το κλίμα, τα κράτη μέλη της G20, με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον που έχει στόχο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, στο τελικό ανακοινωθέν.
Εάν οι υπογράφοντες τη συμφωνία του Παρισιού υπογραμμίζουν τον «μη αναστρέψιμο» χαρακτήρα του κλίματος στην τελική ανακοίνωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπενθυμίζουν σε ξεχωριστή παράγραφο ότι απέρριψαν αυτό το κείμενο, αλλά δηλώνουν ότι δεσμεύονται υπέρ της «οικονομικής ανάπτυξης, της πρόσβασης στην ενέργεια και στην ασφάλεια, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών και πηγών ενέργειας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Συγκλονισμένος» ο Γάλλος πρωθυπουργός από τα επεισόδια στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδιωτικοποίηση στα πρότυπα της Fraport και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια εισηγείται ο Μίχαλος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρίσι: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά τα επεισόδια στην πορεία των «κίτρινων γιλέκων»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΣΕΘ: Στον πολυτροπικό σταθμό Νέα Ελβετία μεταφέρεται το τέρμα ακόμη πέντε λεωφορειακών γραμμών
- Κικίλιας από Λέρο: Αναβαθμίζουμε τις λιμενικές υποδομές- Προχωράμε στην ανάπτυξη μονάδων αφαλάτωσης
- Νέα απευθείας πτήση από Φρανκφούρτη στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας
- Τα κέρδη των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών των Ελλήνων εφοπλιστών ανήλθαν στα 646 εκατ. δολάρια το 1ο τρίμηνο του 2025
