ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O ανασχηματισμός του Οκτωβρίου και πότε θα δώσει 13η σύνταξη ο ΚΜ, τα roadshow του Μεγάλου, το 100 του Τζίγγερ και το 86 του Σιάμισιη, η super κίνηση της Star Bulk του Πέτρου Παππά, το mega deal Χατζηπατέρα, η ξαφνική απόφαση Στάσση, και ένα hot quiz για πολιτικό αρχηγό με Louis Vuitton και Moncler
Μέσα σε λίγες ώρες φαίνεται πως άνοιξε νέο μέτωπο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης παρόλο που από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως δεν υπάρχει διάθεση μετωπικής με τον πρώην πρωθυπουργό.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όταν στην κυβέρνηση προκαλούνται δεν θα απαντούν και δεν θα υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία τις επιλογές Σαμαρά. Σε αυτή την φάση η ηγετική ομάδα φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην ανοίξει πυρ και γενικότερα να μην φουσκώνει ένα γαλάζιο εμφύλιο από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει καν ανακοινωθεί κόμμα από τον μεσσήνιο πολιτικό.
Από την άλλη όμως όταν δέχεται επιθέσεις τότε θα απαντάει όπως έγινε και το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις επιλογές φύλου σε πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ.
Πρώτος απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Ανέφερε ότι «προφανώς στον οίστρο της δημιουργίας του κόμματός του», με το οποίο «θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη, έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση ότι «να αποκαλύφθηκε το μοχθηρό μας σχέδιο κατά της οικογένειας…». «Όχι αγαπημένε μου πρόεδρε ένα λάθος έγινε, διορθώθηκε, ψυχραιμία», διεμήνυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο υπουργός Υγείας όμως έβαλε στο στόχαστρο του και τον Κυριάκο Βελόπουλο που επίσης έκανε παρέμβαση με τις επιλογές της πλατφόρμας του ΕΟΠΠΥ σχολιάζοντας πως η ανακοίνωσή του είναι «κατά του Σαμαρά… τον οποίο κατηγορεί για πολιτική υποκρισία κλπ. (είπαμε να πέσει ο Μητσοτάκης, αλλά μην μας πάρει και τις ψήφους ο Σαμαράς…)».
Κριτική στην ανάρτηση
Στο παιχνίδι όμως μπήκε και ο Παύλος Μαρινάκης που εξέφρασε τη λύπη του για τη δημόσια ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας τα φύλα είναι δυο και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει με αυτή την κυβέρνηση. «Έχετε δει πουθενά κάποιον να ζητάει από κάποιον να δηλώσει γονέας 1 γονέας 2 Γονέας 3 στην ελληνική επικράτεια; Πατέρας και μητέρα είναι και θα παραμείνει. Έχετε δει πουθενά κάποιο νόμο; Κάποια διάταξη; Θα το έχει βρει κάποιος τόσα κόμματα έχουμε που να λέει κάτι αντίθετο; Τα φύλα είναι δύο. Δεν πρόκειται ποτέ, ειδικά με αυτή την κυβέρνηση αυτό να αλλάξει».
Και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως «εδώ μιλάμε προφανώς για μία αστοχία μίας εταιρείας η οποία εφάρμοσε έναν κανόνα ISO και αποκαταστάθηκε με εντολή και του αρμόδιου υπουργού, του κυρίου Γεωργιάδη, που δεν έχει καμία σχέση με την woke ατζέντα, η εταιρεία αυτή ούτε ο σκοπός»
Παράλληλα ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως από πλευράς ΝΔ δεν υπάρχει μέτωπο κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Είναι ξεκάθαρο πως η γαλάζια ηγετική ομάδα έχει αποφασίσει να απαντάει σε οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού χωρίς να επιδιώκει όμως σε αυτή την φάση να ανοίγει περαιτέρω μέτωπο.
Παρελθόν
Βέβαια στο ενδιάμεσο στην Πειραιώς συγκεντρώνουν υλικό σε σχέση με όσα έχει πει ή έχει κάνει στο παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός ώστε είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Από πολιτικές που ακολούθησε μέχρι με το ποιους συνεργάστηκε στην κυβέρνηση του αλλά και ποια πρόσωπα αξιοποίησε.
Μάλιστα σιγά σιγά γαλάζια στελέχη υπενθυμίζουν την κόντρα της κυβέρνησης Σαμάρα με τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο Θανάσης Σκόρδας λέει ότι θα συνεργαζόμασταν με την οποιαδήποτε πολιτική δύναμη.
Αλλωστε η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών φούντωσε μέσα σε λίγες ώρες μετά τις αναφορές του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Νίκου Τσούτσια πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και ολίγον από ΛΑΟΣ ενώ ακολούθησε και η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά για τα δύο φύλα με αφορμή την πλατφόρμα του ΕΟΠΠΥ.
ΔΕΘ
Πάντως την Κυριακή στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της συνέντευξης τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ερωτηθεί και για τον Αντώνη Σαμαρά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.
Φυσικά από την κυβέρνηση έχουν απαντήσει ήδη απέναντι στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού ειδικά για τα εθνικά θέματα και τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει ενώ παρά τα όσον διαρρέονται αυτό που τονίζουν κυβερνητικά στελέχη είναι πως ακόμα δεν υπάρχει κόμμα Σαμαρά.
Πάντως ακόμα και το Σάββατο στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να έχει έστω και έμμεσες αναφορές για τον μεσσήνιο πολιτικό.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης για τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: Πλήρης αλληλεγγύη στη Γερμανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωφορεία: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση των ονομάτων που θα φοιτήσουν στη Σχολή Οδηγών της ΟΣΥ
- ΔΕΗ: Τα πάνω κάτω στην αγορά φέρνει η κίνηση ματ του Γώργου Στάσση με το μπλε τιμολόγιο
- Γραμμή 1: Θέμα ημερών η εμπορική λειτουργία του πρώτου ανακατασκευασμένου συρμού – Πότε θα παραδοθούν οι υπόλοιποι
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Όλα τα μυστικά για το dual listing στην Αθήνα, την ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ και τη σημασία για τους Έλληνες επενδυτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.