• Πολιτική

    Το ΠΑΣΟΚ τίμησε με ένα video την επέτειο των 22 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

    First Lady Melania Trump wearιing Mary Katrantzou


    Με ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο Twitter, το ΠΑΣΟΚ τίμησε την μνήμη του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, που απεβίωσε σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια.

    Το βίντεο είναι μια συλλογή εικόνων από την πολιτική σταδιοδρομία του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Με άρθρο της η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι «στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τιμούμε και υπερασπιζόμαστε το έργο τού Ανδρέα Παπανδρέου, που 22 χρόνια μετά τον θάνατο του παραμένει ζωντανός στη συνείδηση και τη μνήμη του λαού μας».

    Από την πλευρά του, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ζητά να ονομαστεί «Ανδρέας Παπανδρέου» χώρος ή αίθουσα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο προς τιμήν του επί τρεις φορές Έλληνα πρωθυπουργού.

    «Με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στο όραμα μίας ενωμένης, προοδευτικής Ευρώπης», σημειώνει.

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης τονίζει την πολιτική παρακαταθήκη του, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ζητά με επιστολή του να τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ