• Πολιτική

    Το Μαξίμου έστειλε μηχάνημα ανέλκυσης αλιευτικών σκαφών στη Χάλκη

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χάλκη

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Λύση στο πρόβλημα της ανέλκυσης των καϊκιών τους έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στους αλιείς της Χάλκης καθώς έστειλε ένα ολοκαίνουργιο βίντσι (μηχάνημα ανέλκυσης).

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί για το ζήτημα που απασχολούσε τους αλιείς του νησιού τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε επισκεφθεί τη Χάλκη με αφορμή την εθνική πρωτοβουλία GReco islands, στο πλαίσιο της οποίας ανακηρύχθηκε το πρώτο ελληνικό και ευρωπαϊκό πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης.

    Σχεδόν 4 μήνες μετά το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα ο διευθυντής, Γρηγόρης Δημητριάδης, έστειλε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ένα σύγχρονο μηχάνημα για την ανέλκυση των καϊκιών.

    Για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους στον πρωθυπουργό, έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Το επάγγελμα της αλιείας φθίνει. Εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρών νησιών της χώρας μας και η οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη από την κεντρική πολιτεία μας δίνει δύναμη και ελπίδα να παραμείνουμε στον τόπο μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ορκίστηκε βουλευτής ο Σκυλακάκης, στη θέση της Γιαννάκου

    Μηταράκης: Το πλέον κρίσιμο η απτή υποστήριξη στους Ουκρανούς εκτοπισμένους



    ΣΧΟΛΙΑ