• Πολιτική

    Το χειροκρότημα του Καμίνη έφερε μουρμούρα στο ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    Γιώργος Καμίνης

    Γιώργος Καμίνης


    Ο Γιώργος Καμίνης, ένα από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που έχει εμπιστευθεί και στηρίξει όσο λίγους η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς η αντίδρασή του στην συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε συνδυασμό με το γεγονός πως βουλευτές της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή έφερε γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος, παρά τις διαψεύσεις του ίδιου.

    Αυτό συνέβη επειδή  ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εθεάθη να χειροκροτά ένθερμα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο την ώρα που εξαπέλυε μύδρους κατά όσων τον στέλνουν σε προανακριτική για τη Novartis. Ο κ. Καμίνης παράλληλα συνομιλούσε διαρκώς με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, από τα διπλανά έδρανα.

    Με 173 «ναι» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες το βράδυ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, που θα διερευνήσει τις βαριές καταγγελίες σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Όμως από τα στοιχεία προκύπτει πως ένας από τα δύο κόμματα που στήριξαν την προανακριτική παρέκκλινε από τη γραμμή του κόμματος του ψηφίζοντας «κατά» ενώ άλλος ένας επέλεξε το λευκό και 4 έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο (τρεις από τους οποίους συμπεριέλαβαν στον φάκελο μαζί με το ψηφοδέλτιο που έγραφε «υπέρ» της  σύστασης της επιτροπής και το λευκό ψηφοδέλτιο και ένας έχοντας βάλει κενό το ψηφοδέλτιο).

    Και αυτό το γεγονός εγείρει ερωτήματα. Ποιος είναι αυτός και γιατί το έκανε;

    Εξαλλοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

    Μόλις έγινε αντιληπτό το χειροκρότημα Καμίνη βουλευτές του ΚΙΝΑΛ έσπευσαν να τον συνετίσουν και να του επισημάνουν τις επιπτώσεις εάν ψήφιζε εκτός γραμμής του κόμματος. «Ηταν έτοιμος να ψηφίσει κατά της προανακριτικής» λέει στο iefimerida.gr βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Πέσαμε όλοι επάνω του και άλλαξε στάση και ψήφισε σχεδόν φανερά για να μας πείσει».

    Αλλος βουλευτής φανερά ενοχλημένος από τη στάση Καμίνη διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να χειροκροτά κάποιον που ελέγχεται για τον ρόλο του στη σκευωρία Novartis που ταλαιπώρησε και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί στελέχη μας, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Ανδρέας Λοβέρδος;».

    Δεδομένου του αποτελέσματος της χθεσινής ψηφοφορίας όπου από το σύνολο των 180 βουλευτών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τελικά υπέρ της παραπομπής Παπαγγελόπουλου ψήφισαν 173, το θέμα πήρε διαστάσεις και προκάλεσε «πόλεμο» μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζητά εξηγήσεις από τον Γιώργο Καμίνη. «Δεδομένου του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και για να μην υπάρχουν σκιές στην παράταξη, ο κ. Καμίνης οφείλει να δώσει, τουλάχιστον, εξηγήσεις» έγραψε ο κ. Καρανικόλας.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως όλοι οι βουλευτές ψήφισαν θετικά στη προανακριτική «άλλους τους τσέκαρα εγώ ο ίδιος και άλλους φίλοι μου» είπε χιουμοριστικά ο κ. Λοβέρδος.

    Πηγές της Χ. Τρικούπη πάντως, σπεύδοντας να χαμηλώσουν τους τόνους, διευκρίνιζαν πως δεν υπήρξε ποτέ πολιτικό θέμα από πλευράς Καμίνη και απέδιδαν σε «παρεξήγηση» την εικόνα που δημιουργήθηκε.

    ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΙΝΗ

    Δυστυχώς με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή, κορυφαία διαδικασία στη Βουλή εξελίχθηκε σε κωμωδία. Ο μισός θίασος κρύφτηκε στην κουίντα ο άλλος μισός, με προεξάρχοντα τον κ. Παπαγγελόπουλο, θεώρησε σκόπιμο να διανθίσει τη διαδικασία με σχόλια για τα φυσικά προσόντα του Ρασπούτιν.

    Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που έχει βλάψει τον ελληνικό λαό και έχει σπιλώσει με αναίσχυντο τρόπο μέλη της παράταξης μας.

    Σύσσωμη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του κ. Παπαγγελόπουλου, είναι καταγέλαστη. Ο ίδιος άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς χτες σε εξυπηρετήσεις που έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν που φθάνουν μέχρι την υπόθεση της Mayo.

    Δυστυχώς εκτός από τον Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους γαλάζιους Μυνχάουζεν στην υπόθεση Νοβάρτις.



    ΣΧΟΛΙΑ