• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ποιοι ακολουθούν

    Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης


    Στη Βουλή ετοιμάζεται η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στον Άρειο Πάγο συνεχίζονται οι καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα που καταγγέλλονται για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis.

    Το πρωί, κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ενώ τις επόμενες ημέρες, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

    Και οι τρεις βρέθηκαν στο στόχαστρο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς μετά τα όσα κατέθεσαν σε βάρος τους προστατευόμενοι μάρτυρες. Και για όλους πλέον το σκέλος της δικογραφίας που τους αφορούσε έχει αρχειοθετηθεί καθώς δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο που να άφηνε υπόνοιες για εμπλοκή τους σε μίζες της φαρμακοβιομηχανίας.

    Η κατάθεση Κουτρουμάνη

    Η κατάθεση του Γιώργου Κουτρουμάνη είναι η πρώτη μετά την κατάθεση της Ελένης Ράικου. Μετά τη μαρτυρία της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς (η οποία κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον Ρασπούτιν που επιχειρούσε να παρέμβει στην έρευνα της Novartis), η εισαγγελική έρευνα προχωρά πλέον με πολύ αργούς ρυθμούς.

    Οι μόνοι που φαίνονται να έχουν κληθεί σε κατάθεση από τότε, είναι τα τρία πολιτικά πρόσωπα (Κουτρουμάνης, Λυκουρέντζος, Πικραμμένος), τα οποία βρέθηκαν ανάμεσα στους δέκα πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς που ελέγχθησαν για δωροδοκίες.

    Ο κ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες δηλώσεις του, έχει μιλήσει για στοχοποίηση από την προηγούμενη κυβέρνηση και για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ