• Πολιτική

    «Τίτλοι τέλους» για την Εξεταστική Επιτροπή – Την ερχόμενη Παρασκευή η συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Γιάννης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

    Γιάννης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής


    Έπεσε και επίσημα η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής με τη κυβερνητική πλειοψηφία να «περνάει» κατά πλειοψηφία τον απόρρητο χαρακτήρα του πορίσματός της  που θα συζητηθεί την ερχόμενη  Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Σημαντική λεπτομέρεια αναφορικά με τη διαδικασία, όπως ανέφερε πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι ότι για να ενημερωθεί κάποιος βουλευτής επί του πορίσματος, πριν αυτός  τοποθετηθεί δια της ψήφου του, θα πρέπει να επισκεφθεί την αίθουσα 348 του Κοινοβουλίου και να διαβάσει 2.882 σελίδες.

    Οι «τίτλοι τέλους» στην Εξεταστική προκάλεσαν νέο γύρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυβερνητική πλευρά επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις υποστήριξε δια του μέλους της επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου ότι

    «Ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής επιτροπής 5000 έγγραφα σελίδες από καταθέσεις από μαρτυρίες από στοιχεία για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρεις πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ.

    Από τα παραπάνω στοιχεία τεκμαίρεται πως δεν προέκυψε καμιά σύνδεση μεταξύ του predator και των κυβερνητικών υπηρεσιών πολύ περισσότερο της ΕΥΠ. Όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κύριοι κύριοι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα» κατέληξε ο γαλάζιος βουλευτής.

    Σε υψηλούς τόνους η κριτική από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου.

    «Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας με εντολή της Κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator. «Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.

    Οι ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων.

    Με σκληρή γλώσσα και το ΠΑΣΟΚ με την Ευαγγελία Λιακούλη να δηλώνει ότι:

    «Σήμερα η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει οι πολίτες όμως οφείλουν τώρα να κρίνουν να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».

    Για «κοροϊδία» έκανε λόγο και το ΚΚΕ με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να δηλώνει ότι «Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών η κυβερνητικοί  ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλός καμωμένα είναι εντελώς προκλητικοί.  υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

    έμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης και της χώρας μας που επιτρέπει τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων καθώς επίσης και οι δράσεις των κρατικών και παρακρατικών, εγχώριων και ξένων, μυστικών υπηρεσιών», υποστήριξε ο Βουλευτής του ΚΚΕ και κατέληξε λέγοντας πως «Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη ημέρα. Με στόχο τον εγκλωβισμό των συνειδήσεων δεν πρέπει να περάσουν. Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρεί σε κανέναν σωτήρα»

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Είναι η κατάλληλη στιγμή για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ιαπωνίας

    Τι γυρεύει ο Τζ. Πάιατ στην Τουρκία και τα Βαλκάνια; Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ