• Πολιτική

    Συμβολαιογράφοι: Με ισχυρή πλειοψηφία η επιστροφή στους πλειστηριασμούς

    πλειστηριασμοί


    Με συντριπτική πλειοψηφία οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στους πλειστηριασμούς, αναστέλλοντας την εξαγγελθείσα μέχρι το τέλος του χρόνου αποχή.

    Μετά από μία εκρηκτική συνεδρίαση που κορυφώθηκε με την παραίτηση και την αποχώρηση 5 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η έκτακτη γενική συνέλευση κατέληξε στην αναστολή των κινητοποιήσεων, μόλις δύο 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

    Συμβολαιογράφοι σχολίαζαν ότι με αυτή την απόφαση, δίνουν 2μηνο περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της, τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις, όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και πρόσθετα αστυνομικά μέτρα για την ασφάλειά τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

    Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές Φεβρουαρίου κι αν μέχρι τότε τα κυβερνητικά λόγια δεν έχουν γίνει έργα, τότε οι συμβολαιογράφοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

    Με ανάταση χειρός:

    ●158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) ιτον έλεγχο για την τήρηση των υποσχέσεων των 3 υπουργών, β) την άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

    ● ακόμα 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν, όμως, άτυπη τη σημερινή σύγκληση της Γ. Σ. και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη Γ.Σ.

    ●36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

    ●37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

    Όπως λένε οι συμβολαιογράφοι, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των πρώτων 18 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μεθαύριο Τετάρτη.

    Μετά την απόφαση του Συλλόγου Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανήσων, οι συμβολαιογράφοι εκτιμούν ότι θα σταματήσουν την αποχή και οι συνάδελφοί τους στους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας.

    Οι 5 παραιτηθέντες συμβολαιογράφοι εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις, όπως είπαν, της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

    Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη δικαιοσύνη κατά Καμμένου ο Πατεράκης: Δεν τον απείλησα, ούτε υπήρξα έμπορος όπλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήσεις υπέβαλαν 5 μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: Απόλυτα νόμιμη, χωρίς μεσάζοντες, η συμφωνία, αλλά αν θέλετε ας την πάρουμε πίσω!



    ΣΧΟΛΙΑ