• Πολιτική

    Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Βαρθολομαίο λίγο πριν από την συνάντηση με τον Μάικ Πομπέο στο Φανάρι

    • NewsRoom
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό σε παλαιότερη συνάντηση

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνομιλεί με τον πρωθυπουργό σε παλαιότερη συνάντηση


    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από την συνάντηση του προκαθήμενου της ορθόδοξης εκκλησίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στο Φανάρι.

    Ο Μάικ Πομπέο έφτασε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο, δεν θα έχει όμως συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

    Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα, για τον επιπλέον λόγο ότι στην ατζέντα του Αμερικανού ΥΠΕΞ έχει περιληφθεί ζήτημα «θρησκευτικών ελευθεριών» στην Τουρκία.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τις «πολύ επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας και την ανάγκη να «πεισθεί» ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν να αλλάξει στάση.

    «Ο Μακρόν και εγώ περάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ επιθετικές», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

    Πομπέο: Συζήτησα με τον Μακρόν τις πολύ επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ