• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν εν όψει ευρωπαϊκού συμβουλίου για Τουρκία

    • NewsRoom
    Μητσοτάκη: Στο Παρίσι για τετ-α-τετ με Μακρόν


    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, που έχει κύριο θέμα τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μακρόν με την σύζυγό του, Μπριζίτ, ήταν προσκεκλημένοι για τις επίσημες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, όμως λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Γαλλία και εξαιτίας του νέου σκληρού lockdown που επιβλήθηκε ακύρωσε το ταξίδι στην Αθήνα.

    Τον Γάλλο πρόεδρο θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

    Στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν συζητήθηκε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και η εξέλιξη της πανδημίας.

    Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη: Ελπίζουμε οι ιδιώτες γιατροί να ανταποκριθούν – Διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο

    Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου: Όλο το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι ξένοι ηγέτες

     



    ΣΧΟΛΙΑ