• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν

    • NewsRoom

    Ο Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ


    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα θέματα, που όμως δεν αφορούσαν τις τουρκικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου, στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, ανέλυσαν τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ενώ έκαναν και αναφορά στον κορονοϊό.

    Ωστόσο σύμφωνα πληροφορίες φαίνεται πως στην τηλεφωνική συζήτηση τέθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο με τις προκλήσεις της Αγκυρας για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.

    H επικοινωνία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική τη στιγμή που κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο μετά την τουρκική NAVTEX που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

    Να σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα γίνεται μετά και την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας στην Ελλάδα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ