• Πολιτική

    Τι ζήτησαν από Μητσοτάκη και Ερντογάν οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών Ελλάδας και Τουρκίας

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν ενδεχομένως να συζητήσουν το θέμα της βίζας την Πέμπτη


    Κοινό Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών στο σημείο Κήποι – Ύψαλα συνυπέγραψε η ΟΦΑΕ, με την επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND το οποίο και απεστάλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

    Με την κίνηση αυτή οι δύο φορείς προσβλέπουν στην βελτίωση των υποδομών (τελωνειακός σταθμός, γέφυρα Έβρου, λωρίδες κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων κ.λπ.) και των διαδικασιών (τελωνειακές διαδικασίες, διαδικασίες ελέγχου, έκδοση φυτοπαθολογικών και κτηνιατρικών πιστοποιητικών κ.ά.) στο εν λόγω συνοριακό σημείο διέλευσης, με στόχο την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

    Προς αυτή την κατεύθυνση, στη διαβιβαστική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι στόχος του Ψηφίσματος είναι «να αποτελέσει ένα από σημεία συζήτησης στις αυριανές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Τουρκίας και να ληφθούν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις».

    Διαβάστε επίσης

    Απειλές Ερντογάν κατά Ισραήλ: Θα καταρρεύσει όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό

    «Γιαβάς – γιαβάς» οι ελληνοτουρκικές οικονομικές σχέσεις – Από την Finansbank, στις business 5,4 δισ. το 2022

    Ερντογάν πριν την επίσκεψη στην Αθήνα: Θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας (Βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ