• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τι μήνυμα δίνει η κυβέρνηση στους αγρότες από χθες το βράδυ

    • NewsRoom


    Ένα ακόμα δύσκολο τριήμερο- το οποίο ξεκινάει από σήμερα και θα τελειώσει την Κυριακή- θα περάσει η κυβέρνηση καθώς αγρότες από όλα τα μπλόκα της Ελλάδας πρόκειται να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα ….πόδια  ή τα τρακτέρ τους.

    Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει με όλους τους τρόπους ότι δεν επιτρέψει την παρέλαση των  αγροτικών οχημάτων  μέσα στην πόλη  και είναι αποφασισμένη να τηρήσει την απόφαση της με έχει μια κάθε τρόπο. Ωστόσο οι παροικούντες στο  Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την αγωνιά  τους   για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η επιλογή καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέσα  στους κόλπους των αγροτών έχουν διεισδύσει και ακραία στοιχεία.

    Μάλιστα  απεύχονται με κάθε τρόπο την ένταση ανάμεσα στους αγρότες και τα ΜΑΤ αφού φοβούνται ότι  οι θύλακες της Χρυσής Αυγής, που μετέχουν στις κινητοποιήσεις μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά επεισόδια και ακραίες προβοκάτσιες.

    Έτσι η κυβέρνηση είδε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το  γεγονός ότι πολλά αγροτικά μπλόκα εμφανίζονται διχασμένα για το εάν και πως θα έρθουν   στην Αθήνα. Ο βασικός όγκος του αγροτικού κόσμου εμφανίζεται να θέλει να διαδηλώσει ειρηνικά χωρίς  να επιθυμεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα αντίθετα με αυτό που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα κάνουν  οι  ακραίοι κύκλοι που υποκινούν τις εντάσεις όλο το  τελευταίο διάστημα.

    Μετά πάντως και από αυτή την κινητοποίηση η κυβέρνηση προσδοκά ότι οι αγρότες θα θελήσουν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου αφού τα περιθώρια για λύση στενεύουν.



    ΣΧΟΛΙΑ