• Πολιτική

    Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το Costa Navarino

    • NewsRoom


    «Βάζουμε τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης, στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο και να μην συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο», τόνισε σήμερα από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για την ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους: Το παράδειγμα της Costa Navarino».

    Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «αυτή η βιώσιμη ανάπτυξη συνδυάζει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη σύνδεση με τον αγροτοδιατροφικό τομέα».

    Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψω να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη σε βάρος του φυσικού πλούτου» γι’ αυτό, όπως σημείωσε, «το μέλλον θα πρέπει να είναι αναπτυξιακή προοπτική, με ξεκάθαρα βιώσιμα χαρακτηριστικά».

    Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επένδυση της Costa Navarino υπογραμμίζοντας ότι «η δυνατότητα μιας σημαντικής επενδυτικής πρωτοβουλίας να συνομιλεί και να συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία και οικονομία, αποτελεί μοντέλο για το πώς η ανάπτυξη διαχέεται σε μία ολόκληρη περιφέρεια».

    Όπως εξήγησε, «δεν μιλάμε για επενδύσεις που δημιουργούν κλειστά οικοσυστήματα ευημερίας, αλλά για δίκτυα που διαχέουν τον πλούτο σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους, πολύ πέρα από τα όρια της συγκεκριμένης επένδυσης».

    Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή η επένδυση δεν στέκεται μόνο στο πώς θα αναδείξει τον συγκεκριμένο τόπο, την Πύλο, ως προορισμό, αλλά προβάλλει ολόκληρη τη Μεσσηνία, γιατί όχι τη νότια Πελοπόννησο και ολόκληρη την Πελοπόννησο την επόμενη ημέρα».

    Επίσης, παρατήρησε ότι «έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι η τοπική οικονομία ακολουθεί τον δρόμο, τον οποίο χάραξε το Costa Navarino», προσθέτοντας ότι «αυτή η επένδυση συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το ρόλο του κράτους στη στήριξη σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, σημειώνοντας «ότι η κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων, αλλά και την ενεργή συνεργασία με την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας».



    ΣΧΟΛΙΑ